CC Sint-Niklaas
fABULEUS

Beyond the Edge

fABULEUS/HET LAB/6 Limburgse Cultuurcentra/Piet Van Dycke
vr 21 feb '25 20:00
  • vr 21 feb '25
    20:00
    Stadsschouwburg

Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender?

Hoe proberen we hogerop te geraken? In welke mate steunen we daarvoor op elkaar? Is hoogte het engste, of is het zoeken naar evenwicht nog spannender? In Beyond the Edge bewegen acht jongeren over een levensgrote installatie van ladders. Samen verkennen ze de uitersten en testen ze hoe ver ze elkaar kunnen brengen. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend.

Na Exit (2022) en Glorious Bodies (2023) werkt circus- en dansmaker Piet Van Dycke voor het eerst samen met jongeren tussen 13 en 24 jaar.

Het geheel vormt een wonderlijk schouwspel. Het is geen pronkende glittershow van individuele kunstjes, maar een samenspel van mensen die laten zien wat je ook als groep kunt bereiken, in hoogte, in kunnen, in durf, in schoonheid.

Theaterkrant

Credits

Choreografie/concept
Piet Van Dycke
Dans
Cédric Broux, Ella Copermans, Aurora Mesropyan, Indira Pap, Tijn Peeters, Kaat Raeymaekers, Stieg Van Ham en Sara Vranken
Assistentie
Chiara Scharler
Installatie
Arjan Kruidhof
Dramaturgie
Marie Peeters

meer credits

muziekcompositie: Koen Brouwers / kostuums: Oona Mampuys / lichtontwerp: Edwin van Steenbergen / vooronderzoek: Luuk Brantjes, Samuel Rhyner, Chiara Scharler en Lucy Steinfeld / productie: fABULEUS, HET LAB, C-mine, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen en CC de VELINX / coproductie: Perpodium en STUK / in samenwerking met: Passerelle en circuswerkplaats Dommelhof / met de steun van: de Stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid


Website fABULEUS