CC Sint-Niklaas

We verbouwen!

Lees hier alles over de verbouwing en de pop-up

De Stadsschouwburg in Sint-Niklaas sloot op 21 mei 2024 tijdelijk de deuren voor een grondige binnenrenovatie. Als de schouwburg begin 2025 heropent zal dat met veel betere zichtlijnen en meer zitcomfort zijn dan vandaag. Om het publiek gedurende die periode niet in de kou te laten staan openen we vanaf begin oktober een pop-up theater in ’t Bau-huis.

We kondigden voor de zomer al aan dat de Stadsschouwburg een renovatie zou ondergaan. Intussen werden de plannen en ontwerpen geconcretiseerd. De hellingsgraad van de zaal wordt opgetrokken zodat iedereen met beter zicht en meer comfort kan genieten van de voorstelling. Door te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit daalt de capaciteit naar 431 stoelen. Naast de herinrichting van de zaal worden ook de wandelgangen tussen schouwburg en foyer gemoderniseerd en komt er een bijkomende ruimte vrij waar mensen voor en na de voorstelling rustig kunnen zitten voor een babbel of om iets te lezen.

Tijdelijke pop-up theaterzaal

We laten het trouwe publiek en de artiesten uiteraard niet in de steek tijdens deze verbouwing. In de eerste helft van seizoen 2024-2025 zal het grootste deel van de activiteiten plaatsvinden in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas. Van september tot en met december 2024 bouwen we in de kleinere zaal van de evenementenhal een podium en tribune op waar de voorstellingen van het Cultuurcentrum zullen plaatsvinden. Net zoals de schouwburg zelf kunnen lokale verenigingen en andere derden deze pop-up ook huren voor hun eigen producties.

't Bau-huis
Slachthuisstraat 60
9100 Sint-Niklaas