CC Sint-Niklaas
Marijke De Gruyter & Nicolien De Jong

Vreemd Ding

MartHa!tentatief & HNTjong
6+
zo 2 feb '25 11:00
  • zo 2 feb '25
    11:00
    Stadsschouwburg

Een beeldende, fantasierijke voorstelling over hoe een wereld die je dacht te kennen plots vreemd aanvoelt

Een wonderlijk wezentje leeft samen met een roze panter die nooit stopt met praten. Samen voeren ze bijzondere rituelen uit, waarbij de panter bevelen uitdeelt. Het wezentje doet erg haar best om alles juist te doen. Het is niet de bedoeling vragen te stellen. Volg de regels, ook als je ze niet begrijpt. En dan gaan op een dag alle alarmen af omdat het wezentje beslist niet meer mee te doen.

Actrice en theatermaker Evgenia Brendes groeit na haar komst in België op tussen verschillende talen en culturen. De impact van definitief vertrekken, je weg zoeken in een nieuw land en een nieuwe wereld, om tenslotte een nieuwe identiteit te vinden, vormen de achtergrond van haar werk.

Voor de voorstelling Vreemd Ding lieten Evgenia Brendes en haar medespeler Bram Coopmans zich inspireren door de prentenboeken van tekenaar en graphic novel-schrijver Shaun Tan.

Credits

Concept
Evgenia Brendes
Makers
Evgenia Brendes, Bram Coopmans
Acteurs
Evgenia Brendes, Roel Swanenberg
Eindregie
Jef van Gestel

meer credits

decor en kostuumontwerp: Sacha Zwiers / lichtontwerp: Tim Clement / dramaturgie: Martine Manten / artistieke coaching: Bart van Nuffelen / in samenwerking met: hetpaleis / in coproductie met: Perpodium, met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale overheid via Cronos Invest


Website MartHa!tentatief
Website HNTjong