CC Sint-Niklaas
Alexander Daems

Wortels

Adriaan Severins/Bruno Vanden Broecke
di 29 apr '25 - zo 4 mei '25
 • di 29 apr '25
  20:00
  Loods Broederschool Biotechnische & Sport
 • wo 30 apr '25
  20:00
  Loods Broederschool Biotechnische & Sport
 • vr 2 mei '25
  20:00
  Loods Broederschool Biotechnische & Sport
 • za 3 mei '25
  20:00
  Loods Broederschool Biotechnische & Sport
 • zo 4 mei '25
  15:00
  Loods Broederschool Biotechnische & Sport

“Deze natuur wil niks, alleen blijven leven, doodgaan en opnieuw groeien.”

Een melkveehouder probeert zichzelf en zijn bedrijf staande te houden, terwijl zijn omgeving, zijn beesten, zijn familie en de natuur rondom steeds meer van zich laten horen. Balancerend op oude breuklijnen probeert hij juiste keuzes te maken.

Wortels is een dialoog tussen tekst en geluid, tussen landbouwer en land, traditie en moderniteit, voorgevel en ’t achterste van een tong. Tussen een boer en al de rest. Wat zit er vast? Hoe diep groeiden sommige wortels? Waar mag het bewegen?

 


Deze voorstelling speelt in een halfopen loods. De tribune is overdekt, maar voorzie kledij aangepast aan het weer en schoeisel aangepast aan de locatie.


 

Vanden Broecke bewijst opnieuw wat een ongelooflijke rasacteur hij is. Even genereus als transparant geeft hij stem aan een man die gevangen zit tussen traditie en vooruitgang, tussen vertwijfeling, woede en ruwe rouw.

Charlotte De Somviele, De Standaard
Alexander Daems

CREDITS

Concept, tekst en geluid
Adriaan Severins
Concept en spel
Bruno Vanden Broecke
Met stemmen van
Alejandra Theus, Yves Degryse, Maure Van Ballaer, Tuur Verelst 
Scenografie
Tim Clement 
Ondertiteling
Fien Leysen

meer credits

klankbord: Elena Peeters, Jens Vydt / opnameleiding audio: Julie Borgmans / muzikale ondersteuning: Howard Dann, Elke Van Buggenhout / fagot: Liesje Brits, Jasper Charlet, Kevin De Borger, Werner Klein / productie: SLAK / met dank aan: ABS, Natuurpunt, alle landbouwers, natuurbeschermers en experten die hun verhaal deelden / met de steun van Boer zoekt natuur, natuur zoekt boer, de Vlaamse Landmaatschappij, de Warande


Website SLAK