De abrikozenboom

Klub Kilim

ma 15/01/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Een driedimensionaal stripboek langs iconische tableaus 

 

In de eerste jaren van zijn leven woonde Ali Can Ünal bij zijn grootouders in Çifteler, een dorp in Turkije. In dat dorp stond een grote abrikozenboom waaronder de opa van Ali Can verhalen vertelde, die door alzheimer alsmaar vager en bevreemdender, maar ook droomachtiger werden. 

In De abrikozenboom dwaalt Ali Can rond in het kartonnen geheugenpaleis van zijn opa. Een archief van herinneringen en verhalen opent zich. In verschillende vertellingen beweegt hij van zijn persoonlijk levensverhaal naar dat van de grote verhalen uit de wereldgeschiedenis en terug. Hij komt terecht in een kluwen aan koortsachtige dromen waar mythes uit de wereldgeschiedenis doorheen echoën.

Celliste Damla Aydin, opgeleid in Turkse en Westerse klassieke muziek, verzorgt de muziek.

Deze beeldende voorstelling kadert binnen Eigen Kweek, een project voor regionale talentontwikkeling van nieuwe podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders.

van en met: Joeri Happel, Ali Can Ünal, Lieselot Siddiki / muziek: Damla Aydin / eindregie: Menzo Kircz, Gökhan Girginol / dramaturgie: Menzo Kircz, Rozemarijn van Kalmthout / zakelijke leiding: Siebren Nachtergaele / kostuum: Zoubida, Kito Kotsoane / technisch ontwerp en techniek: Lasse Geudens / stage techniek: Marthe Leon Thys / coproductie: NTGent, Platform 0090 / met dank aan Trappelend Talent, TAZ, Vincent Company, Mohammed Sultan, Yilmaz Koçak, Frederik Rogiers, Patrick Martens, Eva Teetaert, Emin Mektepli (de tapijtendokter), Monty, CAMPO, Stad Gent

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
Vriendenpas : € 13
-26 : € 9
Kansentarief : € 3.2
Duur 1u20
Extra

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.eigen-kweek.be
In de media
bekijk ook

Toneelhuis/Olympique Dramatique/Tom Dewispelaere

Alle schone dingen

do 23/05/2024, 20U00
Paterskerk
theater