PRAKTISCHE INFO

Omkadering

Een degelijke voorbereiding is noodzakelijk. Het is belangrijk dat leerlingen weten wat ze gaan beleven: een tentoonstelling, een theatervoorstelling (met veel mensen op scène of een monoloog) of een film en zo met het juiste verwachtingspatroon komen kijken …
Een juiste voorbereiding zorgt voor een betere beleving en maakt de kijkervaring intenser.

Om u te helpen met de voorbereiding sturen wij het lesmateriaal zeker 3 weken voor de voorstelling plaatsheeft door.

Alle andere info kan u terugvinden op de website bij de fiche van de voorstelling.

Ook een nabespreking in de klas is belangrijk! De film- of theatervoorstellingen laten immers vaak een bijzondere indruk achter bij de leerlingen. Het thema, de scenografie, het acteerspel, … kunnen besproken worden. Meningen uitwisselen over de geslaagde of minder geslaagde theaterervaring verscherpt de kritische blik en draagt bij tot het aanscherpen van hun communicatievaardigheden. Dus vlieg er na de voorstelling zeker in !

Een nagesprek in de schouwburg is zeker interessant!
Na de voorstelling napraten met de acteurs en vragen stellen. Het kan meestal wel (voor enkele klassen). Vraag het ons op voorhand!

Samenwerkingen
Je bent op zoek naar creatieve cursussen voor op school, literatuur over drama, ondersteuning bij uw Cultuurplan … Laat het ons weten en we bekijken of we je op weg kunnen helpen.

SPELREGELS INSCHRIJVINGEN

Je kan inschrijven via www.ccsint-niklaas.be (doorklikken naar SCHOLEN)
De aanvragen van scholen die ook een reservekeuze aanvragen worden eerst behandeld!

STAP 1
Ga naar www.ccsint-niklaas.be

STAP 2
Selecteer de leeftijdscategorie en daarna de gewenste voorstelling/ activiteit

STAP 3
Klik ‘Tickets’ en open het bestelformulier..

STAP 4
Vul alle gegevens in. Vergeet ook zeker niet de reservevoorstelling met datum en uur & de e-mail adressen en de namen van de leerkrachten door te geven!

STAP 5
Kijk je gegevens na en druk op verzenden. Je ontvangt via mail een bevestiging.

STAP 6
Keer terug naar de linkerkolom bij PROGRAMMA en kies opnieuw de rubriek scholen.

Herhaal STAP 2 tot STAP 6 voor de volgende activiteit/ voorstelling naar keuze. De eerder ingevulde contactgegevens zullen automatisch verschijnen.

Wij vragen om op school samen met de directie, collega’s of secretariaat zo goed mogelijk over deze reservatie af te stemmen. Zo vermijden we dubbele of verkeerde boekingen.

Wij proberen om in de mate van het mogelijke tegemoet te komen aan uw wensen. Wij zijn echter voor iedere voorstelling gebonden aan een maximum aantal toeschouwers. De gezelschappen staan, om begrijpelijke redenen, niet toe dat dit maximum overschreden wordt. Daarom vragen wij begrip en een kleine dosis soepelheid wanneer een voorstelling volgeboekt is. In dit geval krijg je mogelijk een andere voorstelling toegewezen (met voorkeur voor je reservekeuze).

Op deze website kan je tijdens het schooljaar kijken of er voor bepaalde voorstellingen nog plaatsen vrij zijn.

Inschrijvingen moeten binnen zijn voor vrijdag 23 juni 2017.

Eind augustus ontvang je een bevestigingsformulier van je inschrijving. Gelieve dan de data, uren en aantal leerlingen nauwkeurig na te kijken. Teruggestuurd is de inschrijving definitief! Het aantal leerlingen dat je hierop invulde is definitief voor de rest van het seizoen.

Wij vonden de voorstelling...

… leuk, saai, moeilijk, toegankelijk, herkenbaar, bruikbaar… Laat ons weten wat jullie van de voorstelling vonden. We houden rekening met de evaluatie om ons programma bij te sturen.

BETALINGSWIJZE
Er kan enkel per overschrijving betaald worden. De factuur wordt opgestuurd en dient onder de gebruikelijke voorwaarden en binnen twee weken na bezoek betaald te worden.

Er kunnen leerlingen ziek of afwezig zijn. We zien ons wel verplicht om afwijkingen boven de 10 procent in rekening te brengen.

Bij workshops & voorstellingen die op school plaatsvinden, wordt er geen rekening gehouden met afwezige leerlingen.

TARIEVEN
Podiumvoorstellingen / Expo:
Kleuters: 4 EUR
Lagere school: 5 EUR
Secundaire school: 6 EUR

Film en ‘Spot op theater’
Kleuters & Lagere school: 4 EUR

KANSENPAS
Leerlingen met een kansenpas kunnen voorstellingen aan het tarief van 2.50 euro bijwonen. Bij het terugsturen van de bevestigingsbrief verwachten wij een lijst met per klas het aantal lln dat over een kansenpas beschikt & een kopie van hun pas. Wij brengen deze korting dan in rekening op de factuur. Al deze informatie wordt discreet behandeld.
 

AFSPRAKEN VOOR EEN BEZOEK AAN DE SCHOUWBURG

*  WEES OP TIJD
We zetten de algemene regel nog ‘n keer dik in de verf: de klasgroepen moeten 10 minuten vóór aanvang aanwezig zijn. Zo is er voldoende tijd voor eventuele formaliteiten en kunnen de leerlingen rustig hun plaats innemen. Soms gaan de deuren slechts enkele minuten vóór aanvang open, bijvoorbeeld omdat een speler zich reeds op de scène bevindt bij het binnenkomen van het publiek. Dit maakt dan deel uit van de voorstelling. Graag begrip hiervoor.

Eens de voorstelling begonnen, wordt niemand meer toegelaten in de zaal.
Zit jouw groep vast in het verkeer of heb je pech, verwittig dan onmiddellijk het cultuurcentrum. Voor zover mogelijk laten we de voorstelling dan iets later starten. De wachttijd houden we echter uiterst beperkt. We willen immers de timing van de andere groepen niet in de war sturen. Is jouw groep te laat voor de voorstelling, dan zal de school toch de gereserveerde plaatsen moeten betalen.

Per klas mogen er maximum 2 begeleiders de leerlingen vergezellen.

* ZO HOORT HET IN ZAAL
In de zaal worden de leerlingen door medewerkers van de Stadsschouwburg naar hun plaats geleid. De leerlingen kiezen in geen geval zelf hun plaats. Als begeleidende leerkracht ben je verantwoordelijk voor het toezicht op de leerlingen. Neem daarom plaats tussen de leerlingen. Eventueel kan je het ‘haantje-de-voorste’ van de klas bij je in de buurt zetten. In elke voorstelling is een medewerker van de Stadsschouwburg verantwoordelijk als zaalwacht.

Het gebruik van de vestiaire is verplicht.
Het is verboden fototoestellen, drank, eetwaren en snoep mee te nemen in de zaal. Gsm’s worden uitgeschakeld.

Adressen
Stadsschouwburg, Paul Snoekstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
Tentoonstellingszaal Cultuurcentrum, Zwijgershoek z/n, 9100 Sint-Niklaas
De Salons - Stationsstraat 85, 9100 Sint-Niklaas


Meer weten?

Ann Goossenaerts: 03 778 33 53 - ann.goossenaerts@sint-niklaas.be
Voor vragen over podiumvoorstellingen en films, lesmateriaal en workshops die aan voorstellingen zijn gekoppeld.

Silke Van Cleuvenbergen: 03 778 33 54 - silke.vancleuvenbergen@sint-niklaas.be
Voor vragen over ‘Klasje Kamishibai’, ‘Spot op theater’, workshops bij film en de theaterkoffer.

Christine Cockelbergh: 03 778 33 57 - christine.cockelbergh@sint-niklaas.be
Voor vragen over reservaties en lesmateriaal podiumkunsten.

Marina Andries: 03 778 33 55 - marina.andries@sint-niklaas.be
Voor vragen over facturatie podiumkunsten.

Kim Claes: 03 778 33 45 - kim.claes@sint-niklaas.be
Voor vragen over de tentoonstellingen.

 

share on