CC Sint-Niklaas
DYOD

Didier Laloy Symfonisch

Didier Laloy/Orchestre de Chambre de la Néthen/Quartz Ensemble
za 1 mrt '25 20:00
  • za 1 mrt '25
    20:00
    Stadsschouwburg

Feestelijk accordeon in symfonische samenstelling 

Accordeonist Didier Laloy zet alles op alles om 30 jaar in de muziekwereld te vieren: een uitzonderlijke creatie die de zeldzame ontmoeting tussen een accordeon en een symfonieorkest combineert met de originaliteit en finesse van de arrangementen gebaseerd op zijn wereld. Didier Laloy heeft zijn repertoire toevertrouwd aan twee grote namen uit de Belgische klassieke scene: Jean-Luc Fafchamps en Gwenael-Mario Grisi. Samen herschikten ze de kenmerkende stukken uit zijn carrière in symfonische versies. Deze sprankelende ontmoeting bevat ook originele composities van Pepe Gavilondo, Jorge Amado en René Baños, drie leidende figuren in de hedendaagse Cubaanse muziek.

Didier Laloy ontdekte de diatonische accordeon op 13-jarige leeftijd. Het opende voor hem de deuren naar een oneindig muzikaal en menselijk universum. Zijn eerste ervaringen wekten zijn interesse in wereldmuziek, daarna in Franse chansons en rock. Hij zette zijn eerste stappen op het podium toen hij 16 jaar oud was. Sindsdien blijft hij zichzelf heruitvinden en verschillende artistieke stromen verkennen, zoals theater, circus en poëzie. Hij bijgedragen aan meer dan 200 albums en trad op over de hele wereld.  

Didier Laloy wordt beschouwd als een van de meest actieve vertegenwoordigers van de diatonische accordeonrevival in Europa. Deze muzikale show belooft verrassende, tedere en feestelijke momenten. Didier Laloy zal ook enkele smakelijke anekdotes uit zijn eigen leven als muzikant met ons delen. 

CREDITS

Diatonische accordeon
Didier Laloy
Cello
Kathy Adam
Contrabas
Adrien Tyberghein
Orkest
Quartz Ensemble, Orchestre de Chambre de la Néthen o.l.v. Alain en Benoît Meulemans


Website Didier Laloy
Website Orchestre de Chambre de la Néthen
Website Quartz Ensemble