CC Sint-Niklaas
Ugo Dehaes

Limp

Ugo Dehaes
zo 23 feb '25 20:00
  • zo 23 feb '25
    20:00
    Stadsschouwburg

Deze voorstelling werd om medische redenen geannuleerd.

Een hoogtechnologische theatermachine reikt een eenbenige danser hulpstukken aan die hem tot beweging brengen. Tegelijkertijd worden zijn bewegingen gefilmd en geanalyseerd door artificiële intelligentie. Op het eerste zicht lijkt het alsof de machine de danser wil helpen om opnieuw te dansen zoals vroeger, maar de robot dringt de hulpstukken steeds meer op.

In deze solo is de verhouding tussen robot-mens niet strak afgelijnd. Impulsen worden herwerkt tot een eigen bewegingstaal die zowel robotisch als menselijk is, waardoor de grenzen van afhankelijkheid en ondersteuning vervagen. Zo onderzoekt 'Limp' de fascinatie voor technologie als ondersteuningssysteem, maar roept het ook vragen op naar de noodzaak ervan.

CREDITS

Choreografie
Ugo Dehaes i.s.m. artificial intelligence, David Framba
Dans
David Framba
Dramaturgie
Marie Peeters
Muziek
Roeland Luyten

Meer credits

lichtontwerp: Arne Lievens / videotechniek: Gertjan Biasino / computational creativity: Prof. Wiggins (The AI Experience Centre - VUB) / voorbereidend onderzoek: Alexander Craens / productie: kwaad bloed / coproductie: C-TAKT, Perpodium, STUK, Schauburg Theatre for young audiences Munich / met dank aan: Axiles Bionics, Danserie, De Factorij, Destelheide, Het Gasthuis The AI Experience Centre, 30CC / onderzoek met de steun van Participatieve Partnerprojecten van de Vlaamse Gemeenschap / met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid 


Website Ugo Dehaes