CC Sint-Niklaas
Virginie Schreyen

Roos Rebergen & Sun Sun Sun Orchestra

wo 19 feb '25 20:00
  • wo 19 feb '25
    20:00
    Stadsschouwburg

“Muziek mag een beetje pijn doen”  

Roos Rebergen (Roosbeef) en een strijkkwintet: een originele en betoverende combinatie. Snaarinstrumenten geven een verrassende dimensie aan de vertrouwde nummers van Roosbeef. Het resultaat van een creatieve samenwerking met Tim Vandenbergh van SunSunSun Orchestra.

Roos Rebergen bracht met haar band Roosbeef vijf succesvolle studioalbums uit en treedt al meer dan tien jaar op in België en Nederland. Daarnaast werkte ze samen met Torre Florim van De Staat als De Speeldoos, en schreef ze de dichtbundel Ik ben al elf jaar geen zestien meer.    

SunSunSun is het strijkensemble met Tim Vandenbergh die naast concerten en studiowerk (voor o.a. Tamino, John Cale, Einstürzende Neubauten, Het Zesde Metaal) betoverende stukken brengt die zich bewegen tussen klassiek en experimenteel. Door een jarenlange samenwerking ontwikkelde dit kwintet haar eigen geluid met focus op klankkleur, groove en ritmiek.

“Ik ben zelf echt verrast door hoe de nummers zijn getransformeerd. Door de durf van Tim’s arrangementen is het echt iets van ons samen. Wat ik bewonder aan hem is dat wat hij maakt een beetje pijn mag doen. Zo zing en schrijf ik ook”, licht Roos toe.

De muziek van Roos leent zich heel goed voor een strijkkwintet.

“Roos creëert een universum zo uniek, zowel in taal als klank, met zo’n rijke expressie en brede dynamiek. Dat is een droom om te verklanken met de veelkleurigheid van ons strijkkwintet. Roos speelt geen muziek, als Roos zingt is ze muziek”, aldus Tim.

Na de eerder uitgebrachte single Hoe je leven moet brachten Roos Rebergen & SunSunSun Orchestra zojuist een tweede track en het bijbehorende gedicht Dichtbij/Ik zal het houden uit. Daarnaast kondigt de band de release van hun debuutalbum aan, dat op 18 oktober 2024 verschijnt op Buffel Records. 

CREDITS

Zang
Roos Rebergen
viool
Jeroen Baert & Yumika Lecluyze
Altviool
Karel Coninx
Cello
Seraphine Stragier
Contrabas
Tim Vandenbergh
Piano
Antoon Offeciers


Website Roosbeef
Website Sun Sun Sun