CC Sint-Niklaas
Sam Verhaert

Musafir in Concert

Halva
zo 10 nov '24 20:00
  • zo 10 nov '24
    20:00
    't Bau-huis

Traditionele Europese muziek die uitnodigt om te dansen, maar ook weet te raken in haar rust

Halva is een zoete lekkernij uit Zuidoost-Europa, die sinds vele eeuwen mensen met zeer diverse etnische en culturele achtergronden samenbrengt. Halva is ook het internationale ensemble dat de raakpunten tussen de verschillende muzikale tradities in Oost- en Zuidoost-Europa verkent.

Halva’s muziek is levendig en energiek, ze nodigt uit tot dansen en slaat hier en daar toch een rustige, introverte toon aan. Momenteel presenteert Halva het derde album genaamd Musafir. Musafir betekent 'gast', 'vreemdeling', 'reiziger' in het Roemeens, Grieks, Turks en Arabisch.

Het gaat enerzijds over de vreugde van het gevoel van verbondenheid met anderen, de uitgelatenheid over nieuwe ontdekkingen en de bevrediging van een nieuw leven op te bouwen in een andere omgeving. Aan de andere kant gaat het ook over de kwetsbaarheid van “de vreemdeling”, over de rouw wanneer je je thuis verlaat of daartoe gedwongen wordt en over de verstikkende gevoelens van eenzaamheid, wanhoop en hulpeloosheid die daarbij kunnen horen.

Halva verwelkomt voor dit werk twee gastmuzikanten: de Griekse Andriana Achitzanova en de Duits-Turkse Muhittin Kemal. 

CREDITS

Viool, compositie
Nicolaas Cottenie
Zang en ney
Andriana Achitzanova
Viool
Alina Bauer
Cello
Eline Duerinck

Meer credits

klarinet: Susi Evans / kanun: Muhittin Kemal / percussie: Robbe Kieckens / accordeon: Ira Shiran 


Website Halva