CC Sint-Niklaas

Lampje

Theater FroeFroe & Johnny MUS
9+
vr 8 nov '24 20:00
  • vr 8 nov '24
    20:00
    't Bau-huis

Een verhaal over vaders, vriendschap en mogen zijn wie je bent

Lampje woont met haar vader, een eenbenige vuurtorenwachter en dronkaard, in een vuurtoren. Ze helpt hem regelmatig om de vuurtoren brandend te houden. Op een stormachtige dag faalt de lamp omdat haar vader weer dronken is. Hierdoor strandt een schip op de rotsen. Lampje wordt uit huis geplaatst naar het Zwarte Huis, voor haar eigen veiligheid, weg van haar vader. Het Zwarte Huis, eigendom van een rijke zeekapitein, wordt vermeden vanwege een vermeend monster, maar Lampje gelooft hier niet in.

Theater FroeFroe en Johnny MUS waren helemaal ondersteboven van Lampje, een avonturenroman met een waanzinnige heldin, maar ook een sfeervol en poëtisch hedendaags sprookje. Lampje wordt in goede FroeFroe-traditie een avontuurlijke voorstelling vol poppengeweld, acteurstalent, livemuziek en -video.

Mieke Laureys en Marc Maillard gaan na de bewerking van Gitte opnieuw een kanjer van de jeugdliteratuur te lijf. Ze bewerken het boek tot een voorstelling waarin beeld en theater elkaar heerlijk optillen.

Credits

Met
Mieke Laureys, Bert Dobbelaere, Gert Dupont, Annelore Stubbe, Chanou Mekenkamp (stage), Tanya Zabarylo e.a.
Naar een boek van
Annet Schaap
Live muziek
Samuel Renascent (Vekeman)
Techniek
Jamy Hollebeke (videocreatie), Marjolien Cuypers en Jo Heijens

meer credits

in coproductie met: Johnny MUS en Perpodium / met de steun van: de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid


Website Theater FroeFroe
Website Johnny MUS