De schouwburg verbouwt!

De Stadsschouwburg in Sint-Niklaas sluit op 21 mei 2024 tijdelijk de deuren voor een grondige binnenrenovatie. Als de schouwburg begin 2025 heropent zal dat met veel betere zichtlijnen en meer zitcomfort zijn dan vandaag. Om het publiek gedurende die periode niet in de kou te laten staan openen we vanaf begin oktober een pop-up theater in ’t Bau-huis.

We kondigden voor de zomer al aan dat de Stadsschouwburg een renovatie zou ondergaan. Intussen werden de plannen en ontwerpen geconcretiseerd. De hellingsgraad van de zaal wordt opgetrokken zodat iedereen met beter zicht en meer comfort kan genieten van de voorstelling. Door te kiezen voor kwaliteit in plaats van kwantiteit daalt de capaciteit naar 433 stoelen. Naast de herinrichting van de zaal worden ook de wandelgangen tussen schouwburg en foyer gemoderniseerd en komt er een bijkomende ruimte vrij waar mensen voor en na de voorstelling rustig kunnen zetten voor een babbel of om iets te lezen.

Tijdelijke pop-up theaterzaal

We laten het trouwe publiek en de artiesten uiteraard niet in de steek tijdens deze verbouwing. In de eerste helft van het volgende culturele seizoen zal het grootste deel van de activiteiten plaatsvinden in ’t Bau-huis in Sint-Niklaas. Van september tot en met december 2024 bouwen we in de kleinere zaal van de evenementenhal een podium en tribune op waar de voorstellingen van het Cultuurcentrum zullen plaatsvinden. Net zoals de schouwburg zelf kunnen lokale verenigingen en andere derden deze pop-up ook huren voor hun eigen producties.

Ticketbalie CC Sint-Niklaas

Onze ticketbalie verhuist tijdens de duur van de verbouwingen (mei 2024-januari 2025) naar De Smederij, Vakschoolhof. Dat ligt op een minuut stappen van de Stadsschouwburg en vind je door de pijlen te volgen.

De tijdelijke ticketbalie heeft aangepaste openingsuren:

Dinsdag: 10u - 12u30
Woensdag: 14u - 17u
Donderdag: 10u - 12u30

Verder zijn we bereikbaar via mail (info@ccsintniklaas.be) en telefoon (03 778 33 66) op volgende momenten:

Maandag - vrijdag:
10u - 12u30 & 14u - 16u (17u op woensdag)

share on