Opening Night

DE HOE

do 07/12/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Als toneelspelers de scène van een open repetitie repeteren

 

Opening Night is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid.

Opening Night is een première die nog gerepeteerd moet worden. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn.

Opening Night is een collectieve zoektocht naar een Nieuwe Emotionaliteit in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit spelen op leven en dood. Spontaan en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet.

“Dit script is zo gelaagd en deze acteurs zijn zo beslagen dat zelfs de zoveelste deconstructie van hun toneelrealiteit als iets kwetsbaars binnenkomt. Of hilarisch, in het geval van Peter Van den Eede.” - De Standaard ★★★★

van en met: Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Carine van Bruggen, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft, Peter Van den Eede, Greg Timmermans, Wannes Gyselinck (enkel tekst) / kostuums: Fran Labarque / techniek: Shane Van Laer, Bram De Vreese / stagiairs: Sjoerd Koolma, Jens Dewulf, Tomas Van Balen / met dank aan Matthias de Koning / coproductie: Het Laatste Bedrijf / met de steun van CAMPO

Prijzen
Standaardtarief : € 18
+65 : € 17
Vriendenpas : € 15
-26 : € 11
Kansentarief : € 3.6
Duur 1u40
Extra

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.dehoe.be
In de media
bekijk ook

Tom Struyf

Finding Willard

za 02/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg, scène op scène
theater