Catharsis

Eva Binon/Jason Dousselaere

do 30/11/2023, 20U00
CC Museumtheater, Zwijgershoek

Een wilde raamvertelling over oude en moderne problemen 

 

In een wereld waar tegenstellingen tussen mensen beladen zijn door het gewicht van de geschiedenis gaan twee spelers op zoek naar emotionele zuivering. 

Binon en Dousselaere vinden een handlanger in De vertellingen van Duizend-en-een-nacht waarin Sheherazade de sultan intelligent van de waanzin verlost. Ze verleidt hem nacht na nacht met een nieuw verhaal. Zo ontsnapt ze aan haar eigen dood en voorkomt ze die van de vele bruiden na haar. 

Ook de makers dwingen door een grillige stroom aan verhalen een vrolijke wedergeboorte af voor het publiek en zichzelf. Door het vertellen en hervertellen proberen ze onze wereld vorm te geven, te begrijpen, te bedwingen, maar zich er ook van te bevrijden.

 

“Ondanks die onconventionele narratieve insteek, schetsen Dousselaere en Binon de absurde wereld met een ongelooflijk gevoel voor ritme en spanningsbogen. Het duo is trouwens een absoluut genot om naar te kijken. Het spelplezier druipt, spat, kronkelt en springt over de scène. Niet alleen in hun voordracht, maar ook fysiek zijn ze ongelooflijk op elkaar ingespeeld.” - Etcetera

 

tekst, concept en spel: Eva Binon, Jason Dousselaere / coaching: Elisa Demarré, Marijke Pinoy / decor: Jan Palinckx, Sam Declercq / lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck / muziek: Jason Dousselaere / productie: frieda, nona / met de steun van de Vlaamse Overheid, De Grote Post, KVS, Eubelius, CC De Schakel, CAMPO

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
Vriendenpas : € 13
-26 : € 9
Kansentarief : € 3.2
Duur 1u30
Extra

Inleiding om 19u30 

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.frieda.wtf
In de media