1984

hetpaleis & De Nwe Tijd/ Freek Vielen

di 10/10/2023, 20U00
Stadsschouwburg

1984. Een land ergens in de toekomst. De Partij geleid door Big Brother controleert alles en iedereen. Elke stap die je zet, wordt door camera’s gevolgd. Elke uitspraak die je doet, wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Winston werkt op het Ministerie van de Waarheid om de geschiedenis te herschrijven in lijn met de visie van de Partij. Steeds meer voelt hij weerstand tegenover het systeem. Voorzichtig gaat hij op zoek naar gelijkgestemden. Maar wie kan je vertrouwen? Uiteindelijk lijkt alleen de liefde een uitweg, maar is dat echt zo?

Freek Vielen en Rosa Vandervost maakten samen eerder al Niets en Doe de groeten aan de ganzen. Nu gaan ze aan het werk met een van de beroemdste boeken van de jongste 100 jaar: 1984 van George Orwell.

'Heel evenwichtig weten tekst en spel de essentie van Orwell te doorweven met een eigen kijk op onze virtuele en polariserende werkelijkheid anno nu'   pzazz

naar: George Orwell / bewerking en regie: Freek Vielen / dramaturgie: Rosa Vandervost / spel: Suzanne Grotenhuis, Louise Bergez /livemuziek en spel: Harald Austbø, Kato Van Ermen /  scenografie: Sander Salden / assistent scenografie: Emilie Poelmans / kostuum: Wim Muyllaert / kijkstage regie: Lena Devillé / met steun van: de taxsheltermaatregel van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka / productie: De Nwe Tijd, hetpaleis  

bekijk ook

fABULEUS/Rashif El Kaoui

De Kwetsbaren

vr 17/11/2023, 20U00
Stadsschouwburg
theater