Tom Van der Borght

Not Looking Back

za 19/10/2024 - zo 19/01/2025
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

“Don’t fit in, stand out. Art is fashion, fashion is art.” – T.VDB

Deze overzichtstentoonstelling markeert een keerpunt in het werk van Tom Van der Borght, twaalf jaar na zijn afstuderen aan Academie Beeld te Sint-Niklaas. Daar legde hij de fundamenten voor een opmerkelijke carrière als wereldberoemde modeontwerper en kunstenaar. 

Van Der Borght heeft zichzelf op de kaart gezet als een kunstenaar die vaste lijnen tussen mode en beeldende kunsten overstijgt. T.VDB viert het samengaan van traditioneel vakmanschap en hedendaagse technologie. Hij is dan ook een van de voorlopers in de modewereld die duurzame en herbruikbare materialen als basis gebruikt voor zijn creaties. Hij toont ook diepgaande interesse in rituele kostuums en maskers van niet-westerse kunst en culturen en benadrukt zo de transformerende kracht van kledij en de mogelijkheid om culturele grenzen te overstijgen.

In de modewereld zien we vaak opgelegde perfectie. Zijn verkenning van het niet-normatieve omarmt genderfluïditeit en atypische lichamen, en nodigt het publiek uit om mee te reizen door zijn kunstwereld.

De expo Not Looking Back staat voor vernieuwing, ontdekking en het omhelzen van diversiteit. Laat u leiden door deze psychedelische modetrip! 

Dit is een samenwerking tussen het Cultuurcentrum, het SteM en Academie Beeld.

Duur 90 min
Extra

di-vr : 13.30 uur – 17 uur
zaterdag : 13 uur - 17 uur
zondag : 11 uur - 17 uur
maandag gesloten

 

Toegangsprijs:

Standaardticket 8 EUR | 1,60 EUR kansenpas

Kortingen: Vriendenpas CC Sint-Niklaas | lerarenkaart | studentenkaart DKO : 5€

Gratis: -26 | scholen van Sint-Niklaas | Museumpas

 

Meer info via expo@ccsint-niklaas.be of www.ccsint-niklaas.be

 

 

https://tomvanderborght.com
bekijk ook

MaakMaak

VUURSTOF

vr 26/04/2024 - zo 02/06/2024
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek
expo