Ilyo Hansen, Johan de Vos, Marc Terreur en Jef Staes

Drie snoodaerds en een wolvin

tickets
za 14/10/2023, 19U30
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

Geïnspireerd door het verhaal van Reynaert de vos brengen poëten Ilyo Hansen, Johan de Vos, Marc Terreur en Jef Staes u vier monologen op eigenzinnige wijze.

Waarschijnlijk laat de wolvin Hersinde, de vrouw van Ysengrin, wel een belletje rinkelen, maar hebt u bv. ooit al gehoord van Koejonella en Rayn da’Foxx?

Deze bijzondere voorstelling wordt opgeluisterd met muzikale begeleiding door contrabassist Micha Teller van ‘Scotch no soda’.

 

 

Het Reynaertverhaal is tijdloos én actueel met thema’s als machtswellust, jaloezie, geweldpleging, naïviteit en ijdelheid.

In de monologen wordt ook ingezoemd op de vrouw als hoofdthema, maar zonder de vrouw op te voeren als gedoodverfd slachtoffer.
“Vrouwen moeten geen vrouwen steunen simpelweg omdat ze vrouw zijn, maar omdat ze zielsverwanten zijn. Daar staat gender los van.”
Zoals de expo Burcht Malpertuus
via moderne interpretaties verwijst naar het eeuwenoude epos, zo leggen deze vier woordkunstenaars, zowel ernstig als ludiek, het verband tussen de middeleeuwse klassieke samenleving en de hedendaagse maatschappelijke thema’s.

Zo ontstaat een mooie cohesie tussen de beeldende kunst in de expo Burcht Malpertuus en het literaire aspect van het verhaal.

Prijzen
Kansentarief : € 1.6
Standaardtarief : € 8
Duur 120 min
Extra

14/10/2023 om 19u30 

(inclusief gratis bezoek aan de expo Burcht Malpertuus)

Na de voorstelling krijgt u een gratis drankje (oa Vosbiertje) en een doosje Reynaertpralines aangeboden door de stad!