Prins Arthur V

Theater FroeFroe

tickets
vr 03/05/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Een keihard verhaal over de zieligste poppenspeler ooit. 

"Als je ooit in uw leven het gevoel hebt dat ge aan touwtjes hangt en iemand anders bepaald hoe ge moet zitten, stappen en zelfs denken. Pak dan de eerste schaar die ge kunt vinden en knip die touwtjes door. Zelfs al zijn ze taai of dik. Knippen!"

Met "Hele Verhalen Voor Een Halve Soldaat" heeft Benny Lindelauf een zoveelste juweeltje in de jeugdliteratuur afgeleverd. 
Eén verhaal uit deze "Hele Verhalen" sprak Theater FroeFroe bijzonder aan: "De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde". 

Een bezeten marionettenspeler wil ondanks verregaande reuma in zijn handen, nog een laatste keer schitteren op “Le Grand Concours Des Marionettes”. Dit in aanwezigheid van de koning en met een prijzenpot van 1,5 miljoen Kronen. Om dit voor elkaar te krijgen koopt zijn moeder hem een dwergmeisje; Zetta, 
Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de exentrieke Arthur en de kleine Zetta beetje bij beetje naar elkaar toe.

Prins Arthur V is een mooi en intrigerend verhaal met schitterende sprookjesachtige karakters en een verrassend plot. Het baadt in een macabare sfeer vol humor, in de beste Tim Burton-traditie.  Samen maakten we voor u deze verrassende en poëtische voorstelling, die ruikt naar Pulcinella met een vleugje kaneel.

 

met: Joost Van den Branden, Bart Van Der Heijden, Gert Dupont, Marianne Loots, Ellen De Mul (Spelstage), Mattis Van Den Branden (Assistentiestage)
Live - muziek van en door Luna Janssens (Compositie en uitvoering - stage kleinkunst) / kostuums: Astrid Michaelis / poppen: Jan en Marc Maillard en Astrid Michaelis / decor: Bruno Smeyers en Janneke Hertoghs / techniek: Jo Heijens en Marjolien Cuypers / tekst naar Benny Lindelauf van Jan Maillard en cast / regie: Marc Maillard
In coproductie met Perpodium met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid.

 

 

Prijzen
Standaardtarief : € 14
Vriendenpas : € 14
-16 : € 8
Kansentarief : € 2.8
Leeftijd 9+
Extra

We vragen om bij onze familievoorstellingen de minimlumleeftijd die het gezelschap invoerde bij deze voorstelling te respecteren.

www.froefroe.be