Call for Winter + A Closer Distance

Daniel Herskedal + Chantal Acda & Bruno Bavota

za 24/02/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Daniel Herskedal componeert muziek die gracieus vloeit zoals de getijden

 

Deze Noorse componist, tubaspeler en bastrompetist maakte zonder meer indruk op ons. De manier waarop hij de grenzen van zijn ‘klassiek brassinstrument‘ weet te verleggen is onbeschrijfelijk en bezorgt hem internationaal een bijzondere reputatie. Met zijn onuitputtelijke melodische vindingrijkheid toert Herskedal sinds 2015 door Europa en laat er een gloed van bezwerende sferen achter met zijn origineel geluid.

Zo creëert hij een perfecte harmonie tussen de fundamenten van jazz en de compositorische kunsten van klassieke muziek. Je hoort maar zelden een muzikant met zulke diepgang en emotionele intensiteit.

Dat Herskedal bijzondere en vaak ook filmische muziek maakt is zelfs Hollywood niet ontgaan. Dat bleek toen de muzikant een telefoontje kreeg van Brad Pitts productiemaatschappij met het verzoek om muziek te schrijven en bewerken voor de film The Last Black Man in San Francisco. Sindsdien mag hij de ene na de andere prijs op zijn kast plaatsen. Een niet te missen concert.

 

"The Norwegian tuba player Daniel Herskedal can, without hesitation, be described as exceptional." - Concerto Magazine

“You wouldn’t normally associate the tuba with words such as serene, fragile, understated or even flexible. In jazz, at least, pumping out spluttering bass grooves is the role that comes to mind. In Daniel Herskedal’s hands though, these kind of descriptions all apply.” - Jazzwise

 

Chantal Acda & Bruno Bavota

 

De Nederlands singer-songwriter en de Italiaanse componist voelden zich meteen aangetrokken tot elkaars muziekstijl. Acda’s dromerige, orkestrale folk en Bavota’s intieme, gevoelige pianocomposities zijn dan ook een perfecte match. Ze maakten het album A Closer Distance tijdens het isolement van de pandemie zonder ooit bij elkaar te zijn, elk vanuit hun eigen thuis.

 

tuba, bastrompet: Daniel Herskedal // stem, gitaar: Chantal Acda / piano: Bruno Bavota

Prijzen
Standaardtarief : € 20
65+ : € 19
Vriendenpas : € 17
-26 : € 14
Kansentarief : € 4
www.danielherskedal.com