Dubbel duoconcert

Nils Økland & Ruben Machtelinckx + Chantal Acda & Bruno Bavota

tickets
za 24/02/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Winters dubbelconcert met twee magische duo’s

Nils Økland & Ruben Machtelinckx

De Noorse topmuzikant Nils Økland is een innovatieve violist en specialist op de Hardangerviool die sinds het midden van de jaren 80 actief is als muzikant en componist. Veel van zijn muziek werd uitgebracht door het toonaangevende label ECM. In Sint-Niklaas wordt hij vergezeld door de Belgische gitarist Ruben Machtelinckx. Al tien jaar volgt deze een buitengewone weg, als gitarist maar evenzeer als componist. Hij werkt samen met toonaangevende musici als Arve Henriksen, Jakob Bro en vele anderen.

Als duo kiezen Machtelinckx en Økland voor het puur akoestische. Hun repertoire bestaat uit composities en improvisaties die allesbehalve hermetisch zijn. Verwacht een originele artistieke expressie van jazz, folk en hedendaagse muziek.

Daniel Herskedal heeft helaas zijn Belgische tournee in februari moeten annuleren. We zoeken op dit moment naar een datum in het volgende seizoen (2024-2025) om hem alsnog een keer te kunnen ontvangen. Intussen zijn we er voor dit seizoen wel in geslaagd een waardige vervanger te vinden.

Chantal Acda & Bruno Bavota

De Nederlands singer-songwriter en de Italiaanse componist voelden zich meteen aangetrokken tot elkaars muziekstijl. Acda’s dromerige, orkestrale folk en Bavota’s intieme, gevoelige pianocomposities zijn dan ook een perfecte match. Ze maakten het album A Closer Distance tijdens het isolement van de pandemie zonder ooit bij elkaar te zijn, elk vanuit hun eigen thuis.

 

met: Nils Økland en Ruben Machtelinckx // stem, gitaar: Chantal Acda / piano: Bruno Bavota

Prijzen
Standaardtarief : € 20
+65 : € 19
Vriendenpas : € 17
-26 : € 14
Kansentarief : € 4
Extra

Website Nils Økland
Website Ruben Machtelinckx

Website Chantal Acda
Website Bruno Bavota