Kwestie van Smaak

Lukas Lelie

za 08/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Lukas Lelie keert terug naar de cultuurcentra met een gloednieuwe stand-upshow. Daarin heeft hij het onder andere over zijn grote liefde, maar naast eten gaat het ook soms over zijn vriendin. Aan een sneltempo serveert Lelie oneliners en observaties in een show waar je evenveel van zal genieten als van een heerlijk bord grootkeuken-vol-au-vent. Al is dat natuurlijk een kwestie van smaak. Omdat Lukas niet graag alleen eet op tournee, neemt hij comedian Edouard De Prez mee als vaste support act.

Meer over Lukas Lelie

Lukas Lelie stapte in oktober 2012 voor het eerst op een podium. In 2013 won hij zowel de Lunatic Comedy Award als de Culture Comedy Award en eind 2014 zelfs de Humo’s Comedy Cup. Hij ging mee op tournee als voorprogramma voor Steven Mahieu en in 2017 trok hij Vlaanderen rond met zijn eerste zaalshow “Ik doe mijn best”. Nadien ging hij op cafétour met zijn comedykompanen Sander VDV en Edouard De Prez en nu komt hij dus met een tweede avondvullende theatershow. Naast comedy, werkt Lukas zowel voor als achter de schermen vast mee aan “De Ideale Wereld”, duikt hij af en toe op als panellid in tv-programma’s, bijvoorbeeld als jurylid in “De Slimste Mens ter Wereld”. Zijn YouTube-reeks “Standaard Koekhandel” heeft een grote fanbasis opgebouwd in de afgelopen seizoenen. In 2019 ging het derde seizoen zelfs in première in Kinepolis Gent, met een live-koekenproeverij voor de fans.

Over Edouard De Prez

Edouard De Prez is een Gentse comedian die sinds 2014 de Vlaamse podia afschuimt met scherpe observaties en hilarische gekscheringen. Hij ontmantelt algemeen aanvaarde wijsheden en biedt nieuwe perspectieven op het moderne leven. Naast zijn podiumwerk presenteert hij Palaver, een comedy-podcast waarin hij wekelijks palavert met een van zijn comedy-vrienden. Palaver won in 2019 een Cutting Edge Award in de categorie radio/podcast. In een vorig leven maakte Edouard furore als comedy-rapper Jérome met Youtube-hitjes zoals 'Gele Fiets' en 'Doe Een Dutje'.

Duur 1u40
Extra

Credits Tekst en spel: Lukas Lelie
Productie: 5to9 Management
Foto: Jef Boes
Deze productie kwam tot stand met
de steun van de Tax Shelter maatregel
van de Belgische Federale Overheid.

Tickets en info: hier
Ticketprijs: 18 EUR 

https://www.comedyshows.be/kalender/lukas-lelie/2023-04-08/