Hunters & Collectors

Voetvolk/Lisbeth Gruwez/Maarten Van Cauwenberghe

zo 11/06/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Voetvolk verheft wandelen tot een hogere levenskunst … met publiek

Met Hunters & Collectors keert Voetvolk terug naar zijn roots. Aanleiding is de vraag hoe mensen omgaan met grenzen van verschillende aard. Hoe beïnvloeden het fysieke en mentale elkaar in de omgang met die grenzen? Hoe kan het in beweging zijn, het letterlijke wandelen, een kracht zijn om te overleven?

Het onderzoek spitst zich toe op het belang van het benenwerk: de voeten. Met Hunters & Collectors betreedt Voetvolk dan ook de wereld zoals hij zich stapsgewijs laat doorkruisen. Overdag leggen de performers door weer en wind te voet de weg af naar de plaats waar het op het einde van de dag zal gebeuren: de scène. Onderweg kan je aansluiten en samen met hen het ritueel van de avond voorbereiden. De voorstelling zelf wordt een adembenemend spel van voeten voor zeven performers, begeleid door bezwerende livemuziek. Nooit deed Voetvolk zijn groepsnaam meer eer aan. Nooit vielen ze er zo mee samen.

Een niet te missen seizoensafsluiter!

Je kan aansluiten bij de tocht van Eksaarde naar de schouwburg in Sint-Niklaas of bij eender welke tocht tijdens het creatieproces van de voorstelling. Hou onze website in de gaten voor meer info over hoe de locatie van de groep te volgen is.
 

Extra

choreografie: Lisbeth Gruwez / compositie, geluidsontwerp en livemuziek: Rodrigo Fuentealba Palavicino, Dag Taeldeman, Maarten Van Cauwenberghe / performance: Lisbeth Gruwez, Nathalia Pieczuro, Kasper Vandenberghe, 4 andere dansers / dramaturgie: Bart Meuleman / coproductie: Julidans, KVS, Theater Freiburg, Voo?uit / met de steun van nona, de Belgische Tax Shelter-maatregel, de Vlaamse Overheid, VGC

Prijzen

Standaardtarief: €19
+65: €18
-26/Vriendenpas: €16
Kansentarief: €3,80

Inleiding om 19u30

www.voetvolk.be
bekijk ook

Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas

Fase, Four Movements To The Music Of Steve Reich

vr 30/09/2022, 20U00
Stadsschouwburg
muziek dans

not standing/Alexander Vantournhout

Through The Grapevine

za 04/02/2023, 20U00
Stadsschouwburg
dans circus

Michiel Vandevelde

Dances Of Death (Dag van de Dans)

za 29/04/2023, 20U00
Stadsschouwburg
dans