Nomadics

Voetvolk/Lisbeth Gruwez/Maarten Van Cauwenberghe

zo 11/06/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Voetvolk verheft wandelen tot een hogere levenskunst … met publiek. Een niet te missen seizoensafsluiter!

Met de creatietour Nomadics betreedt Voetvolk het rijk van het (innerlijk) landschap. Geen mythische plek, maar de wereld – hier en nu – zoals die zich aan en met ons ontvouwt. Acht dansers nemen je mee op trip. Letterlijk: we gaan samen wandelen. We zetten de ene voet voor de andere en ervaren zo samen de meerstemmige impact van die eenvoudige beweging. Te voet banen we ons een weg door natuur en stad, door weer en wind, naar de plaats waar het op het einde van de dag gebeurt: de scène. Daar scheiden de wegen en begint de performance, maar de ervaring van de tocht keert in verhevigde vorm terug.

De dansers verbeelden het landschap en de afgelegde weg. Soms zijn ze boom, soms zijn ze gras. Soms zijn ze rots of zelfs mens. Ze zoeken naar verbinding, zowel met de natuur als met elkaar. Begeleid door bezwerende muziek wordt Nomadics een adembenemende choreografie van voeten, die van onderuit naar boven het hele lichaam bevrijdt en daardoor ook de geest.

Vooraf aan de voorstelling kan wie wenst, aansluiten voor een lange wandeling (17,7 km, startpunt: CC Lokeren - 15u45) of korte wandeling (1,5 km, startpunt: Sint-Jozefkerk - 19u30) met het gezelschap. Tijdens deze wandeling van Lokeren naar Sint-Niklaas staat kijken naar, ervaren van en verbinding met het landschap centraal. Samen met de dansers bereiden we het ritueel van de avond voor. Daarna presenteren zij het resultaat in de Stadsschouwburg. Als wandelaar krijg je zo een inkijk in het maakproces, ontmoet je de dansers en ben je getuige van een unieke creatie. Een betoverende ervaring!

Prijzen
Standaardtarief : € 19
+65 : € 18
-26 : € 16
Vriendenpas : € 16
Kansentarief : € 3.8
Duur 1u15
Extra

choreografie: Lisbeth Gruwez / compositie, geluidsontwerp en livemuziek: Maarten Van Cauwenberghe / performance: Antoni Androulakis, Artemis Stavridis, Francesca Chiodi Latini, Lucie Domenach, Raoul Riva, Simon Arson, Tim Bogaerts, Valeria Saija / dramaturgie: Bart Meuleman / lichtontwerp: Jan Maertens / kostuumontwerp: Eli Verkeyn / stagiaires: Victoria Rose Roy, Emma Meerschaert / coproductie: KVS, Perpodium, Julidans, Theater Freiburg, Charleroi Danse residenties: nona, BUDA, Charleroi Danse, Voetvolk Atelier Rubigny / met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, VGC, de Belgische Tax Shelter-maatregel

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

www.voetvolk.be
In de media