Peter Adriaenssens over het DNA van kinderarmoede

Peter Adriaenssens

tickets
ma 10/06/2024, 19U30
Museumtheater, Zwijgershoek

Een op de zeven kinderen in Vlaanderen wordt geboren in een kansarm gezin, en hun aantal neemt elk jaar nog toe. Dat is niet alleen een persoonlijk drama; opgroeien in schaarste beïnvloedt het hele verdere leven. Het risico dat het kind later zelf een arme ouder wordt, is groot. Ook de samenleving betaalt een prijs voor kinderarmoede.

Tijdens de lezing over het boek Het DNA van kinderarmoede gaat Peter Adriaenssens (erevoorzitter van het Kinderarmoedefonds en kinder- en jeugdpsychiater) dieper in op het fenomeen. Hij brengt oorzaken in kaart, weerlegt hardnekkige mythes en contraproductieve stereotypen over kinderarmoede en formuleert concrete voorstellen. Na de lezing gaat Peter in gesprek met een ervaringsdeskundige, onder moderatie van Lieven De Pril (Welzijnsschakels vzw). Achteraf is er gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen.

 

Organisatie door Polsslag, Avansa Waas-en-Dender en Welzijnsschakels. Polsslag is een samenwerkingsverband tussen ABVV Oost-Vlaanderen, ACV, Avansa Waas-en-Dender, Bonangana, CAW Oost-Vlaanderen, inloopcentrum Den Durpel, De Keerkring vzw, De Vlier Wijkgezondheidscentrum vzw, Huurdersbond Oost-Vlaanderen, ontmoetingshuis Zigzag vzw, SAAMO Oost-Vlaanderen, VLOS en welzijnsschakels Sint-Niklaas De Springplank.
 

Duur 2u00
Extra

Ticketprijzen
Standaardtarief: 5 EUR
Kortingstarief: 1 EUR

https://avansa-wd.be/r/8830