MOOOV

Stad Sint-Niklaas

za 20/04/2024, 20U00
Museumtheater, Zwijgershoek
zo 21/04/2024, 20U00
Museumtheater, Zwijgershoek
ma 22/04/2024, 20U00
Museumtheater, Zwijgershoek
zo 28/04/2024, 19U00
Museumtheater, Zwijgershoek

 Programma:

Zaterdag 20 april om 20u - Museumtheater: MOOOV openingsfilm: Animalia

We heten jullie van harte welkom op de opening van het MOOOV Filmfestival en starten meteen met een klepper van formaat: Animalia. Tijdens dit feestelijk moment spreekt burgemeester Lieven Dehandschutter jullie toe en na de film sluiten we af met een receptie. 

Itto, een jonge vrouw van simpele komaf, past zich langzaam maar zeker aan aan de gepriviligieerde levensstijl van haar schoonfamilie. Maar wanneer bovennatuurlijke gebeurtenissen Marokko in een vreemde noodtoestand brengen, raakt ze gescheiden van haar man. Alleen, hoogzwanger en op zoek naar haar echtgenoot, komt ze zichzelf én haar persoonlijke bevrijding tegen.

2023 I LAND: Marokko I LENGTE: 90’ GENRE: Drama, Science-fiction I LEEFTIJD: vanaf 16 jaar TAAL: Frans, Arabisch I ONDERTITELS: Nederlands, Frans

 

Zondag 21 april om 20u: Museumtheater: MOOOV: This is my moment met Force cycling

Na de film benieuwd hoe je net als Biniam Girmay de wegen van Eritrea kan trotseren? Wielerclub Force Cycling team Nieuwkerken maakt het waar!
Als je de beentjes liever laat rusten, kan je napraten/pintelieren in het MOOOV café met lekkere biertjes die Oxfam voor jou uitschenkt.

Als Afrikaanse wielrenner is het aartsmoeilijk om een plaats te veroveren in de Europese wielerwereld. Dat kan alleen als je buitengewoon getalenteerd bent en Biniam Girmay heet. Hij is een beloftevolle wielrenner uit Eritrea. Hij wint op het Afrikaanse continent de ene rit na de andere en droomt ondertussen luidop van de grote wedstrijden in Europa. Dolgelukkig is hij wanneer hij stage mag doen bij de UCI in Zwitserland, maar dan loert Covid om de hoek. Na veel geduld en volharding wordt hij opgenomen in een Belgische wielerploeg.

2024 I LAND: Eritrea, België I LENGTE: 85’ GENRE: Documentaire I LEEFTIJD: vanaf 12 jaar I TAAL: Tigrinya, Engels, Frans I ONDERTITELS: Nederlands , Frans

 

Maandag 22 april om 20u: Museumtheater: MOOOV: Carvao met Oxfam

Oxfam brengt voor en na de film een stukje Brazilië in en naast de zaal. Voor jullie in petto: een korte inleiding die de thema’s van Oxfam koppelt aan de film en nadien een zangeres die je in Braziliaanse sferen brengt. Afsluiten doen we met een frisse mocktail/cocktail en bijpassend hapje op basis van Braziliaanse producten.

Irene, Jairo en hun zoontje Jean zorgen voor Irenes bedlegerige vader. Ze proberen de eindjes aan elkaar te knopen met hun houtskoolbedrijfje. Hun leven verandert drastisch als een louche verpleegster hen een duivels plan voorlegt: de zieke vader vermoorden en in zijn plaats een voortvluchtige Argentijnse drugsbaron opvangen. De surrealistische wending heeft grote gevolgen.

2022 I LAND: Brazilië, Argentinië I LENGTE: 107’ I GENRE: Drama I LEEFTIJD: vanaf 16 jaar I TAAL: Portugees, Spaans I ONDERTITELS: Nederlands

 

Zondag 28 april om 19u: Museumtheater: MOOOV Les filles d'Olfa - speeddate met Refu Interim en Avansa


Onbekend is onbemind, dat geldt voor zowat alles in het leven, maar zeker voor mensen en culturen. Daarom organiseren Avansa en Refu Interim een speciale speeddate voor de film begint. Onder het motto 'Ga eens iets drinken met iemand die je totaal niet kent, en ontdek hoeveel je gelijkt op elkaar.' Doe mee met deze speeddate en ga in gesprek met mensen die nieuw zijn in België. Over het leven, cultuur, kleine zorgen en grote dromen. Of gewoon over je favoriete film. Want in elke eerste, soms ongemakkelijke, ontmoeting schuilt een gezellig gesprek!

De Tunesische Olfa is moeder van vier meisjes. Haar leven schommelt tussen schaduw en licht wanneer op een dag twee dochters verdwijnen. Olfa en de achtergebleven zussen vertellen het verhaal van hun familie. Ze halen herinneringen op, onderzoeken emoties en spreken zoals enkel vrouwen onder elkaar dat kunnen. Ze worden hierin bijgestaan door een groep professionele acteurs.

19u: speeddate
20u: film

2023 I LAND: Tunesië, Frankrijk I LENGTE: 107’ ⅼ GENRE: Documentaire ⅼ LEEFTIJD: vanaf 16 jaar ⅼ TAAL: Arabisch ⅼ ONDERTITELS: Nederlands

  

Extra

Tickets en info zijn telkens via www.mooov.be verkrijgbaar