CC Sint-Niklaas

Bobbejaan 100

Otto-Jan Ham, Barbara Dex, Jan De Smet, Nele Paelinck
za 22 mrt '25 20:00
  • za 22 mrt '25
    20:00
    Stadsschouwburg

Grandioze ode aan één van Vlaanderens vedettes 

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste “vedette” (in de breedste zin van het woord) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal zijn naam en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel De lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw grijze haren en Café zonder bier, maar tientallen andere songs staan gebrand in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje Amerikaanse droom in de wat duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60.  
 
Bij de honderdste verjaardag van zijn geboortedatum past dan ook een groot eerbetoon aan één van onze grote “Muzikale Monumenten”. In een niet zo ver verleden werd Bobbejaan ook geregeld muzikaal geëerd door genreoverschrijdende muzikanten als Daan, Mauro, Roland Van Campenhout, Axelle Red, Geike Arnaert, Elko Blijweert, Geoffrey Burton, Los Speedy Bobs (Gregory Frateur, Roy Aernouts en de betreurde Tom Pintens), Klaas Delrue, Guido Belcanto, Isabelle A, Barbara Dex en Jan De Smet. 
 
De nieuwe “Muzikale Monumentenzorg” wordt dit keer toch weer helemaal anders ingevuld door jonge talenten Otto-Jan Ham en Nele Paelinck in combinatie met ervaringsdeskundigen Barbara Dex en Jan De Smet, begeleid door het wonderbaarlijk wendbaar orkest De Goede Moordenaars: Stoy Stoffelen, Dominique Vantomme, Guido Op de Beeck en Firmin Michiels.  
 
Otto-Jan Ham en Nele Paelinck brengen een eerbetoon aan de man, ondersteund door ervaringsdeskundigen Barbara Dex, Jan De Smet en het wonderbaarljik wendbaar orkest De Goede Moordenaars. En neen, dit wordt absoluut geen nostalgische avond, maar een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten. 

CREDITS

Zang
Otto-Jan Ham, Barbara Dex, Nele Paelinck, Jan De Smet
Viool
Nele Paelinck
Diverse instrumenten
Jan De Smet
Drums
Stoy Stoffelen
Toetsen
Dominique Vantomme
Bas en synthesizer
Guido Op de Beeck
Gitaar
Firmin Michiels, Chris Peeters