CC Sint-Niklaas
Olympe Tits

Fledermaus Forever

Muziektheater Transparant/Les Âmes Perdues/DESCHONECOMPANIE
za 1 feb '25 20:00
  • za 1 feb '25
    20:00
    Stadsschouwburg

Waarom blijven spelen? Waarom blijven feesten?

De traditie om Die Fledermaus op te voeren, is opmerkelijk. Elk jaar wordt deze operette op oudejaarsavond wel ergens in Europa gespeeld. In Fledermaus Forever zetten acht spelers die traditie op één enkele avond oneindig verder. Net als de personages koste wat kost op het feest in de tweede acte willen geraken, willen deze spelers koste wat kost dit plezierstuk blijven spelen. Ze passen hun rolverdeling, muziek en tekstmateriaal aan om het verhaal steeds opnieuw gespeeld te krijgen.

In de drang naar blijven feesten en spelen, zit iets moois en triest tegelijk. Die Fledermaus is het ideale muzikale stuk dat die behoefte in vraag stelt.

Een bont feest in een komisch keurslijf. Het gevatte, guitige Fledermaus forever kleedt de beroemde Strauss-operette in en uit. Deze productie bundelt een groep multitalenten. Ewout Lehoucq en Isaak Duerinck van collectief Les Âmes Perdues weten net als Goossens hoe je het klassieke repertoire tot een speeltuin omploegt. Ook de rest van de cast, met Tania Van der Sanden, kwijt zich perfect van zijn veeleisende taak. Een feest van herkenning en een slimme reflectie over waarom we niet willen dat het stopt.

Gilles Michiels, De Standaard

CREDITS

Muzikale leiding en arrangementen
Les Âmes Perdues
Regie
Tom Goossens
Regie-assistant
Adele Raes
Concept en dramaturgie
Les Âmes Perdues, Tom Goossens, Mitch Van Landeghem
Tekst
Tom Goossens, Mitch Van Landeghem

meer credits

compositie: Johann Strauss jr. / scenografie: Jana Roos, Anne Van Es / kostuumontwerp: Jana Roos / kostuumontwerp stagaires: Sam Beddegenoodts, Fine Stoffels / lichtontwerp: Anne Van Es / spel, muziek en zang: Mitch Van Landeghem, Tania Van der Sanden, Lucie Plasschaert, Jonathan Kazanga Linga, Ewout Lehoucq, Marjan De Schutter/Naomi Beeldens, Isaak Duerinck, Ecem Topcu / atelier decor: M-art-in-B, Gatam / coproductie: Perpodium / in samenwerking met Opera Ballet Vlaanderen / met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, de Vlaamse Overheid


Website Muziektheater Transparant
Website Les Âmes Perdues
Website DESCHONECOMPANIE