CC Sint-Niklaas
Tom Van der Borght & Senne Praczyk

Every_body

not standing/Alexander Vantournhout
di 12 nov '24 20:00
  • di 12 nov '24
    20:00
    't Bau-huis

In bijzonder duet worden alledaagse bewegingen ontleed om de grenzen te verleggen van wat het menselijke lichaam kan

Choreografen Alexander Vantournhout en Emmi Väisänen onderzoeken alledaagse bewegingen zoals een handshake en wandelgang, die ze transformeren in een veelluik van lichaamsdynamieken. Een eenvoudige handdruk evolueert naar een complex samenspel van armen, ellebogen en schouders. Een eindeloze wandeling laat het potentieel van benen- en voetenwerk zien.

In Every_body worden de meest subtiele bewegingen merkwaardig op de tonen van een nieuw gecreëerde soundtrack van gitarist Geoffrey Burton. Modeontwerper en scenograaf Tom Van der Borght, van wie in onze tentoonstellingszaal een expo loopt van 19 oktober tot 19 januari, ontwikkelt de kostuums en een surreëel universum waarin het bewegingsspel zich afspeelt.


Bezoek de expo 'Not Looking Back' gratis bij aankoop van een ticket voor deze voorstelling!


 

Onderdeel van
Every_body
Tom Van der Borght & Senne Praczyk

CREDITS

Concept
Alexander Vantournhout
Choreografie
Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout
Uitgevoerd door
Charlotte Cétaire, Chia-Hung Chung of Emmi Väisänen, Alexander Vantournhout
Kostuums en scenografie
Tom Van der Borght
Muziek
Geoffrey Burton
Dramaturgie
Rudi Laermans, Katherina Lindekens

Meer credits

repetitor: Esse Vanderbruggen, Anneleen Keppens / onderzoeksmedewerker: Esse Vanderbruggen / machinerie: Simon Callens / technische coördinatie: Bram Vandeghinste / coproductie: VIERNULVIER, La Soufflerie, Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg & le Cirque-Théâtre d’Elbeuf, Theater op de Markt / residenties: Turku.Dance, VIERNULVIER, Theater op de Markt, 2 Pôles Cirque en Normandie / La Brèche à Cherbourg & le Cirque-Théâtre d’Elbeuf, Wood Cube, CC De Schakel / met dank aan: Kalle Nio / met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Vlaamse Overheid, Fondation BNP Paribas


Website Alexander Vantournhout/not standing