CC Sint-Niklaas

ULTRA

fABULEUS/Reut Shemesh
do 24 okt '24 20:00
  • do 24 okt '24
    20:00
    't Bau-huis

“It is harder to be a man today, and in many ways, that’s a good thing.” (Christine Emba)

In deze dansproductie laten tien jongeren hun ‘mannelijke’ energie de vrije loop: explosief en kwetsbaar. Op de dunne lijn tussen feestvreugde en rebellie. ULTRA stelt vragen bij wat de rol van de man is in onze veranderende tijden, maar het is vooral een portret van een groep tieners in een wereld vol verwachtingen en labels.

Choreograaf Reut Shemesh was de voorbije jaren onder meer huisartiest bij K3/Hamburg en tanzhaus nrw Düsseldorf, een theater waar fABULEUS regelmatig te gast is. Voor de creatie van ULTRA liet Reut zich inspireren door de dynamiek van fanatieke voetbalsupporters en door de persoonlijke vragen die ze zich stelt als moeder van een opgroeiende zoon.

fABULEUS illustreert keer op keer een harde boodschap op een elegante manier. Van de compositie van de dansers, tot de outfits, tot de muziek, tot de mimiek, tot de uitdagende danstechnieken (zoals popping), bouwt elk steentje mee aan een burcht van een voorstelling.

Jasmien van de Beek, VETO

CREDITS

Concept en choreografie
Reut Shemesh
Creatie en dans
Andreas Crommelinck, Jinte De Greef, Luna Fall, Emma Ghijs, Kyano Holbrechts, Karsten Janssens, Glory Ofori-Asamoah, Mathis Schellekens, Ridder Seghers, Fien Simons
Assistentie choreografie
Katja Pire
Dramaturgie
Daniel Rademacher
Scenografie, video en lichtontwerp
Ronni Shendar
Muziek
Simon Bauer

Meer credits

coproductie: tanzhaus nrw, met financiële steun van de "Bündnis internationaler Produktionshäuse”, Perpodium & STUK / met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische federale overheid, das Ministerium für Kultur und Wissenschaft des Landes Nordrhein-Westfalen im Rahmen der Spitzenförderung Tanz und der Kunststiftung NRW en Tanzfaktur Köln


Website fABULEUS