CC Sint-Niklaas

Classical Jukebox

Clara Cleymans, Warre Borgmans, Liesbeth Devos e.a.
za 19 okt '24 20:00
  • za 19 okt '24
    20:00
    't Bau-huis

Jij bepaalt de playlist in dit klassiek concert met grote namen en lokaal talent 

“Steek nog eens 5 frank in den Jukebox …!” Hoelang is het geleden dat je dit zinnetje nog hoorde?

Wel, goed nieuws: binnenkort mag je dit roepen, en wel tijdens een klassiek concert! Halleluja!

De Classical Jukebox biedt een selectie klassieke muziek die wacht op jou om gedraaid te worden. Het publiek bepaalt de playlist van de avond: er wordt op voorhand gestemd, maar ook tijdens de voorstelling. Elke avond is dus uniek. Het klassieke repertoire, ongedwongen maar volgens een andere code, zonder aan kwaliteit in te boeten. En vooral met jouw interactie: hoesten mag, op het verkeerde moment applaudisseren ook.  

De avond wordt in kronkelende banen geleid door topmuzikanten samen met twee sympathieke Masters of Ceremony: Clara Cleymans en Warre Borgmans.  

Een avond klassieke kleppers zoals je ze nog nooit hoorde, hoogstaand en toch laagdrempelig, bovenal fris en buiten de grenzen van het voorspelbare.  

Harpiste Leen Van der Roost, sopraan Liesbeth Devos en pianist Bart Van Caenegem struinen samen met The Jukebox String Quartet door allerlei kwaliteitsvol klassiek, op zoek naar de meest sprankelende stukken. Ze spelen deze frisse arrangementen ‘op jouw verzoek’, voor de vuist weg, uit de langste mouw… en serveren ze heet en gereed op je bord! Dit alles op klassieke leest geschoeid en van klassieke componisten, door supermoderne mensen gespeeld en geïnterpreteerd.  

Als klap op de vuurpijl wordt het unieke karakter van elke avond nog extra in de verf gezet door de categorie ‘plaatselijk talent’. Dat lees je goed: op elke speelplek worden jonge mensen uit de dichtstbijzijnde muziekschool uitgenodigd om mee te musiceren, weliswaar met een werk dat uit de jukebox’s ‘lijst der groten’ komt.  

Wie wil dit niet proeven?! 

CREDITS

Ceremoniemeesters
Clara Cleymans, Warre Borgmans
Harp
Leen Van der Roost
Zang
Liesbeth Devos
Piano
Bart Van Caenegem
Met o.a.
The JukeBox String Quartet o.l.v. Max Lohse