CC Sint-Niklaas
Bart Grietens

HAVOC

Haider Al Timimi/Antigone
wo 2 okt '24 20:00
  • wo 2 okt '24
    20:00
    't Bau-huis

Rauwe, explosieve energie op de tonen van The Revolution Will Not Be Televised, gestuwd door woede en hoop

New York, begin jaren zeventig. South Bronx staat letterlijk en figuurlijk in brand. De economie stort in, gebouwen staan leeg, bendes maken de straten onveilig en zestig procent van de jongeren is werkloos. Ze hebben geen geld om naar een club te gaan, dus palmen ze de straten in met hun sound systems, graffiti en breakdance. Hun verzet tegen het establishment groeit uit tot een nieuwe cultuur: hiphop.

In HAVOC neemt theatermaker en performer Haider Al Timimi de kracht van die stoorzenders onder de loep. Met een cast van breakers van topniveau onderzoekt hij via dans en muziek wat de disruptieve én constructieve kracht van chaos kan zijn.

 


Arabisch, Engels en Frans gesproken met Nederlandse boventiteling


 

'HAVOC' is de hartenkreet van Haider Al Timimi om chaos te erkennen en ruimte te geven. Om te erkennen dat het leven niet past in dwingende excell sheets en maatschappelijke blauwdrukken die ‘the best minds of my generation’ vernietigen in naam van een status quo: hier de kunst, het ware en het goede, daar de ‘deplorables’. Hij gooit daar een vracht politieke en culturele geschiedenis en vooral veel prachtige dans bovenop.

Pieter T’Jonck, Pzazz

CREDITS

Choreografie en regie
Haider Al Timimi
Van en met
Lewis Cooke/Jules Rozenwajn, Simon Dejaegere, Abdennacer Leblalta, Adem Ouhaibia, Delanotché, Inès Dumbi/Melodie Mavinga
Dramaturgie
Bart Capelle

Meer credits

lichtontwerp en scenografie: Stef Stessel / kostuumontwerp: Andrea Kränzlin / geluidsontwerp: Niels Vanherpe / licht en techniek: Jonas Lambrigts / geluid en techniek: Siebe Coorevits / coproductie: Perpodium / met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid


Website Antigone