CC Sint-Niklaas
Raymond Mallentjer

De Miskenden

LAZARUS/Günther Lesage, Greg Timmermans & Stefaan Van Brabandt
di 1 okt '24 20:00
  • di 1 okt '24
    20:00
    't Bau-huis

Een vlammende scheldtirade als troost en houvast

De Miskenden is een gesprek tussen twee vrienden: de mislukte kunstenaar Kris D’Hondt en zijn oud-docent Beeldende Kunsten Mark Vanneste. Mark gaf zijn artistieke ambities op om les te geven aan de kunstacademie. Kris volhardt in wanhopige pogingen om door te breken in de kunstwereld. Mark ziet het aan met een mengeling van geamuseerdheid en medelijden.

Maandelijks spreken de vrienden af om steeds hetzelfde gesprek te voeren, doortrokken van cultuurpessimisme, levensverachting en misantropie. Ze fulmineren vol overgave tegen de verdwazing van de media, de snobs van de culturele elite en de patsers uit de showbizz. Ze sparen niets en niemand. Ook zichzelf niet. Alleen jammer dat niemand naar hen luistert.

Een dialoog tussen twee verzuurde mannen voor wie de aftakeling is ingezet. Ze reflecteren over de lamentabele staat van de kunst, de wereld en zichzelf. Geen zin in? Ga toch kijken, want ze schieten raak.

Floris Baeke, De Standaard

CREDITS

Tekst en regie
Stefaan Van Brabandt
Spel
Günther Lesage, Greg Timmermans
Productie
theater arsenaal
Coproductie
Perpodium

meer credits

met speciale dank aan: Nick Timmermans, Nicolas Callot / met de steun van de Taxshelter van de Belgische Federale Overheid, Literatuur Vlaanderen


Website theater arsenaal
Website LAZARUS