XÀBIA W34.0015- Fotografiecircuit Vlaanderen

Bert Vereecke
di 05/12/2017 - ma 08/01/2018
Zwijgershoek

(…) plots vroeg hij me het land dat hij bezat in kaart te brengen. Ik was nieuwsgierig, had geen andere verbintenissen en dus accepteerde ik de opdracht. Drie dagen wandelde ik tot het uiterste punt van het land en bij elke stap vroeg ik me steeds meer af waarom hij me had ingehuurd.

(…)

Verontwaardigd overhandigde ik hem de kaart, die hij aannam en opzij legde zonder ze een blik te gunnen.

“Hier is alles al ontdekt.”, zei ik. “In het gebied waar u me naartoe stuurde is maar weinig wildernis meer over. Er zijn overal wegen die de wouden en vlaktes doorkruisen.”

“Dat weet ik.”, zei hij.

Ik werd kwaad omdat hij mijn tijd had verkwanseld. “En toch zag ik tijdens mijn gehele reis geen levende ziel.”

“Dat weet ik. Maar heb je ontdekt waar de wegen naartoe leiden?”

 

Uit : Lijnen, K. D. Wachter.

 

Tijdens een reis naar Xàbia, Alicante Spanje, liet Bert Vereecke zich inspireren door de ontmoeting tussen mens en natuur: onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar steeds verder van elkaar verwijderd.

In de natuur zijn de stilte en kalmte compleet, doelloos en tijdloos. Als mens merkt hij dat we de neiging hebben afstand te nemen van de dingen die rust brengen, voortgestuwd door de levens die we denken te moeten leven.

Zijn beelden bevatten de ruis van het bos, de zee en het beton. Ze drukken de obsessie uit  om onze eigen wildernis te willen temmen.

 

Extra

fototentoonstelling in de foyer en de wandelgangen van het museumtheater, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas

gratis te bezoeken van di-zat: 14:00 tot 17:00 uur, zo: 11:00 tot 17:00 uur; en in combinatie met avondvoorstellingen in het Museumtheater.

www.the-b.be