Poëzie op Zondagmorgen

Annemarie Estor & Mustafa Kör
zo 04/03/2018, 10U30
De Foyer

Zinnelijk, zintuiglijk, virtuoos, mythisch: het zijn maar enkele woorden waarmee de poëzie van Annemarie Estor (1973) omschreven wordt. “Estor heeft plezier in de taal en deelt dat plezier met de lezer: ze serveert hem/haar ongewone woorden, nieuwe vondsten, vreemde beelden”: woorden van de jury die haar in 2010 voor Vuurdoorn me de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut overhandigt.
Ook voor De oksels van de bok (2012), een bundel met een bedwelmende beeldspraak, een bezwerende ritmiek, een unieke klankrijkdom en muzikaliteit, ontvangt ze de Herman de Coninckprijs.
Voor PEN Vlaanderen en uitgeverij P bundelde ze samen met Joke Van Leeuwen zeven Vlaamse en zeven Arabische auteurs  onder de titel Aan de andere oever van het verlangen.

Mustafa Kör (1976), geboren in Anatolië en opgegroeid in Limburg, debuteert in 2016 als dichter met Ben jij liefde. Hij wordt meteen dé dichtsensatie van België.
“Een aangrijpende bundel die een dichter maar één keer in z’n leven kan schrijven. Het is uitkijken naar het vervolg van zijn vlucht voorwaarts”, dixit de Standaard der Letteren.

Voor deze gelegenheid bundelden beide auteurs hun krachten en schreven samen aan een uniek project.

muziek: Sadig Shiakh El Gibril  en Abdelkadir Zahnoun