Ziel / 3de graad secundair

Bad van Marie
ma 23/10/2017, 10U00
Museumtheater
ma 23/10/2017, 14U00
Museumtheater
di 24/10/2017, 10U00
Museumtheater
di 24/10/2017, 14U00
Museumtheater

De mens is met uitsterven bedreigd, dat weten we allemaal. Als er nu geen drastische maatregelen worden getroffen zal de menselijke soort volledig verdwijnen. Twee hersenspecialisten, voeren een baanbrekend onderzoek, waaruit blijkt dat we onze hersenactiviteiten kunnen controleren en sturen door middel van een door hen ontwikkelde medische module. Door een gerichte bestraling van de rechter hersenkwab wordt ons menselijk gedrag beïnvloedt, waardoor het eigenbelang ondergeschikt wordt aan het voortbestaan van ons aller moeder: de Aarde.
We zijn beland in een cruciaal stadium van het onderzoek. Na het testen op proefdieren zoals muizen, mollen en olifanten, zijn beide neurologen nu op zoek naar proefpersonen.

Dit experiment wordt het keerpunt in de menselijke geschiedenis. Wie is er bereid om tegen betaling deel te nemen? Tot nog toe is het volledig ongevaarlijk en treden er geen noemenswaardige bijwerkingen op. Geef ons de kans u te overtuigen. En u geeft de mensheid de kans om te overleven. Wie durft?

Bad van Marie maakt voorstellingen die de grenzen van theater aftasten. De leerlingen denken dat ze komen kijken naar een wetenschappelijke lezing over neurologisch onderzoek. Maar de 'wetenschappelijke' lezing evolueert naar iets heel anders ...

Vorig seizoen bezocht 'Bad van Marie' scholen met 'De Gis-Correctie'.

Prijzen
leerlingen : € 6
leerkrachten : € 0
Duur 80 min
Leeftijd 3de graad secundair
Extra

De voorstelling vindt plaats in een ruimte op school, auditorium of andere plek waar plaats is voor ongeveer 100 mensen.

spel: Jo Jochems en Manoe Frateur.
tekst: Jo Jochems en Manoe Frateur.
coach: Peter Boelens (Bad Van Marie),
vormgeving: Pol Verwilt

www.badvanmarie.be