MORE = MORE - Festival van fotografie, film en experiment #1

BREEDBEELD ism CC Sint-Niklaas

vr 02/03/2018 - zo 08/04/2018
Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

MORE = MORE
Festival van fotografie, film en experiment #1

Met deze expo trekken we resoluut de kaart van de overdaad. BREEDBEELD en Cultuurcentrum Sint-Niklaas daagden fotografen, filmmakers en mediakunstenaars uit om met dit thema aan de slag te gaan. In totaal stuurden 93 beeldmakers hun werk in. Na twee selectierondes, waarin de deelnemers hun werk zelf kwamen presenteren, selecteerde de jury uiteindelijk 30 kunstenaars voor de expo. De jury bestond uit Athos Burez (fotograaf), Kim Claes, (CC Sint-Niklaas), Wouter Vanspringel (BREEDBEELD) en curator Tom Van Der Borght.

Van Der Borght, die in zijn eigen werk sowieso niet vies is van de nodige extravagantie, trok het concept ‘more = more’ helemaal door in de scenografie van de tentoonstelling. Werken worden daarin naast, door en op elkaar geplaatst, er wordt met kleuren en texturen gewerkt en details worden extreem opgeblazen tot wandvullende prints. Als geheel ontstaat er zo een nieuwe dialoog tussen de werken en komen er nieuwe betekenissen naar boven.

Curator Tom Van Der Borght over de tentoonstelling: “'more = more' gaat voor mij over gelaagdheid, het ontdekken van verborgen elementen, het verleggen van gangbare grenzen en normen. Het betekent misschien bovenal wel het vermengen, mixen, versmelten, doen clashen van onverwachte elementen, het proberen samen brengen van uitersten, het zoeken naar contrast, het vinden van harmonie in een veelheid en complexiteit van elementen. 'more = more' is je laten gaan, vanuit je buik, vanuit je hart.”
 

Met werk van Patrick Bardyn, Yasmina Besseghir, Maya Bogaert, Nel Bonte, Mira Borghs, Hendrik Braet, Katelijne De Brabandere, Emma De Meulenaer, Jan De Schutter, Elke Desutter, Mauricette Duverger, M.R. Ecke, Hilde Ghesquiere, Tom Iriks, Jeff Kerkhof, Farida Lemeatrag, Jasper Léonard, Philippe Michiels, Annie Postelmans, Jan Puttevils, David Somers, Nathalie Stroobant, Koenraad Van Daele, Geert Van der Linden, Phaedra Van Genabet, Ilja Vandenbroucke, Stephanie Vandeput, Timo Vergauwen, Bruno Vermeersch en Piet Vranckx.

De tentoonstelling opent op donderdag 1 maart om 20 u. en is tot en met zondag 8 april te bewonderen in tentoonstellingszaal Zwijgershoek in Sint-Niklaas.

foto campagnebeeld © Farida Lemeatrag

Expo ‘More is more’ - 2 maart t.e.m. 8 april 2018
 

Prijzen
groep : € 2.5
-12 : € 0
leerkrachten : € 2.5
kansenpas : € 2.5
standaardtarief : € 3
Extra

Openingsuren tentoonstellingszaal Zwijgershoek

di - zat: 14.00 tot 17.00 uur

zo:        11.00 tot 17.00 uur

maandag gesloten

https://www.beeldexpressie.be