Para

Bruno Vanden Broecke/KVS
tickets
ma 26/03/2018, 20U00
Stadsschouwburg
tickets
di 27/03/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Negen jaar na de internationaal bejubelde theaterhit Missie gaan auteur David Van Reybrouck, acteur en theatermaker Bruno Vanden Broecke en regisseur Raven Ruëll opnieuw samen aan de slag voor de nieuwe KVS-productie Para.
Na de missionaris in Missie, laat David Van Reybrouck in deze nieuwe monoloog de militair aan het woord. Hij duikt daarvoor in een vergeten brok recente geschiedenis, de grootschalige Belgische militaire interventie in Somalië in 1992-93. De voorbije twee jaar doorploegde Van Reybrouck archieven en publicaties en interviewde paracommando’s die deelnamen aan deze missie, zowel officieren als gewone soldaten. Para is aanklacht noch lofzang, maar onderzoekt de complexe tragiek van ‘internationale vredesoperaties’. Een verhaal over idealisme en onvermogen, over nobele doelstellingen en smerige praktijken.
Bruno Vanden Broecke slaagt er weer in een iconische acteerprestatie neer te zetten in een beklijvende en confronterende voorstelling.

Prijzen
standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
abo : € 12
Duur 1u30min
Extra

tekst: David Van Reybrouck
regie: Raven Ruëll
spel: Bruno Vanden Broecke

inleiding om 19u30

Na een voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan na de biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

 

www.kvs.be