Nachtasiel

Antigone
di 28/11/2017, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

In 1902 schreef Maxim Gorki zijn eerste theaterstuk Na Dje, wat letterlijk ‘op de bodem’ betekent. Met een diep doorvoeld mededogen portretteert hij daarin de verschoppelingen, zwervers en asocialen: een verschroeiend toneelstuk waarin hij toont hoe outcasts zich vol hoop en wanhoop een weg proberen te banen door de onderbuik van een grootstad.
Ca. 115 jaar nadat Gorki Nachtasiel schreef, kent onze maatschappij nog steeds deze verschoppelingen. Regisseur Raven Ruëll wil begrijpen wat armoede doet met een mens, en voert dit repertoirestuk op als een intens sociaal drama.. Het is een vlammende aanklacht tegen de vernietigende gevolgen van de neoliberale pletwals waarin we (over)leven, een sociale studie, een inkijk in een opvangcentrum. Een noodzakelijke oefening in empathie.

Op de scène staan maar liefst 14 acteurs en actrices, zowel Nederlandstalige als Franstalige, grote namen zowel als studenten.

  • Je verveelt je geen moment. Nachtasiel is twee beklemmende uren vol ruw geënsceneerde en prachtig gespeelde ellende. (Focus Knack)

  • Een terecht ongemakkelijke voorstelling die ons tierend, huilend en zuipend een geweten schopt. (De Standaard)

  • Dagdagelijkse ellende zonder opschoning. Dat gaat als toeschouwer onder je lijf kruipen. (De Morgen)

INFOBLAD

Prijzen
abo : € 12
-26 : € 12
+65 : € 14
standaardtarief : € 15
Duur 2u
Extra

tekst: Maxim Gorki
regie: Raven Ruëll
met: Tania Van der Sanden, Dominique Van Malder, David Dermez, Jos Verbist, Sophie Warnant, Benjamin Opdebeeck en Gorges Ocloo e.a.

inleiding om 19u30

www.antigone.be
Persrecensies