De felomstreden kroon ...

Theater Zuidpool
wo 18/10/2017, 20U00
Stadsschouwburg
do 19/10/2017, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Tom Lanoye bewerkt het allereerste koningsdrama uit de geschiedenis, oorspronkelijk geschreven door Shakespeares grote rivaal Christopher Marlowe, tot een volledig nieuw stuk:
De felomstreden kroon en deerniswekkende dood van koning Edward en zijn favoriet, jonkheer Gaveston, onder wiens betovering hij zich afkeerde van zijn koningin en kroonprins, tot steeds grotere woede van de verzamelde adel en het voor de rest onwetende gewone volk (vrij naar Christopher Marlowe).
Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur en koppelt ook deze productie aan een uitgelezen cast.
Wanneer Koning Edward II zijn gehate en verbannen minnaar naast zich op de troon zet en hem de machtigste man van het rijk maakt, ontketent hij aan het hof en binnen zijn eigen familie een bloederige en nietsontziende ratrace naar de kroon. Een familiaal koningsdrama vol wraakzucht en inktzwarte humor!

INFOBLAD

Prijzen
standaardtarief : € 15
+65 : € 14
-26 : € 12
abo : € 12
Duur 1u15 min
Extra

met: Johan Van Assche, Sofie Decleir, Peter Seynaeve, Koen van Kaam, Vincent Van Sande en Daan Roofthooft/Fedja Haagdorens.
tekst: Tom Lanoye, vrij naar Christopher Marlowe.
regie: Jorgen Cassier.
muziek: Mauro Pawlowski

inleiding om 19u30

www.zuidpool.be
Persrecensies