Mazing (Circuit X)

Vera Tussing
tickets
wo 25/04/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

"Er is nog een wereld buiten Facebook. Eentje met echte mensen die elkaar echt aanraken. Geen krachtiger gebaar dan mensen die samen dansen. Van de slow walk van Anne Teresa De Keersmaeker tot Tomorrowland: dans verbindt. Jonge choreografen grijpen vandaag graag terug naar die gemeenschapsvormende wortels. Als reactie op de vervreemding en individualisering van onze tijd, waarin we alles steeds vaker door een smartphone- of computerscherm beleven, zijn hun voorstellingen uit op een rechtstreeks contact met het publiek. Tegenover de Facebook-duim plaatsen ze een oprechte aanraking. Tegenover het voyeuristische oordeel en de snelle klik staat de duur van een face-to-face ontmoeting." (Charlotte de Somviele)

Vijf dansers komen in Mazing in beweging door de aanwezigheid van het publiek.
Uit eenvoudige sociale interacties komt een netwerk van handelingen tevoorschijn.
Laat je meevoeren in Mazing en krijg een glimp van een mogelijk antwoord, gebaseerd op de kracht van het dansende lichaam en de kwetsbaarheid van contact.

Vera Tussing studeerde in 2005 af aan de London Contemporary Dance School en werkt sindsdien als performer, danser, maker en regisseur. Ze toert doorheen Europa, onder meer met T-Dance en werkt nu vanuit Brussel, waar ze vanaf dit seizoen artist-in-residence bij het Kaaitheater is.
Vera onderzoekt in haar werk de zintuigen, hoe zij werken en hoe zij onze ervaringen structuur geven. Ook de fysieke aanwezigheid van het publiek is een terugkerend element in haar werk.

Prijzen
-26 : € 10
abo : € 10
+65 : € 12
standaardtarief : € 13
Duur 1u10
Extra

choreografie: Vera Tussing
dans: Shosha van Kranendonk, Thomas Saulgrain, Vera Tussing, Zoltan Vakulya & Esse Vanderbruggen

inleiding om 19u30

Na een voorstelling ook zo de behoefte om je hart te luchten? Kom dan biechten in De Biechtstoel, een installatie van de Zendelingen.

kleinverzet.org/kv/veratussing
Persrecensies