Anima Ardens

Cie Thor
vr 23/02/2018, 20U00
Stadsschouwburg

Ruilbox

Op zoek naar tickets? Heb je tickets over?  Ziehier onze ruilbox!
openen

Thierry Smits en zijn Compagnie Thor zijn een referentie in de Belgische hedendaagse dans. 25 jaar lang bouwde de choreograaf gestaag aan een artistiek oeuvre dat buiten de lijntjes kleurt en met zijn vaak polemische inslag tegen de heersende stroming indruist.
Smits brengt voor deze productie elf mannen samen op het podium die hun ‘brandende ziel’ op het publiek overbrengen. Technieken uit trancerituelen dompelen de groep onder in een intense emotionele sfeer. Doordat de dansers naakt optreden, komen de verschillen tussen hun lichamen en culturele achtergrond extra tot uiting.
Net zoals bij religieuze rituelen of sporten die enkel voor mannen of vrouwen voorbehouden zijn, worden de dansers ervoor behoed door gevoelens of verlangens te worden afgeleid. Samen vormen ze als het ware een tijdelijke volksstam, een collectief waar de individuele identiteit niet uitgeschakeld wordt maar de leden wel aandacht hebben voor elkaar, en waar de meeste zaken door, voor en met de groep tot stand komen.

Deze voorstelling is bestemd voor een publiek van 16+

programmablad

 

Prijzen
standaardtarief : € 18
+65 : € 17
abo : € 15
-26 : € 15
Duur 1u10min
Extra

choreografie: Thierry Smits
dansers: Linton Aberle, Ruben Brown, Davide Guarino, Michal Adam Goral, Gustavo Monteiro, Oskari Nyyssölä, Emeric Rabot, Nelson Reguera Perez, Oliver Tida Tida, Eduard Turull, Duarte Valadares

inleiding om 19u30 door choreograaf Thierry Smits

www.thor.be