Klasje Kamishibai op school - kleuters

ABC vzw
ma 19/02/2018
di 20/02/2018
do 22/02/2018
vr 23/02/2018

Speciaal voor de allerkleinsten en hun leerkrachten is er dit klasje ‘Kamishibai’ op school.

‘Kamishibai ‘(‘kami’ betekent papier en ‘shibai’ betekent drama) is onderdeel van een eeuwenoude visuele verteltraditie die ontstond in Boeddhistische tempels in Japan. ‘Kamishibai-vertellers’ reden rond met een fiets waar achterop een klein houten theater gemonteerd was. Ze installeerden zich op een straathoek of in een park en verkochten snoep aan het verzamelde publiek. Vooraan in het theater toonde de verteller prenten met op de achterkant een tekst en vertelde ondertussen zijn verhaal.

ABC kiest, in samenspraak met de leerkracht een verhaal en brengt de vertelling in de klas. Na de vertelling kunnen peuters/kleuters zelf aan de slag met een aantal leuke muzische opdrachtjes.

Tot slot neemt de begeleider kort even de tijd om met de leerkracht te overlopen hoe een Kamishibai vertelling het vertrekpunt kan zijn voor het behandelen van leerinhouden.

Op deze manier is Klasje Kamishibai veel meer dan een vertelling, een aanrader!

TIP: KAMISHIBAI THEATERTJES EN VERTELPLATEN KAN JE UITLENEN IN DE BIBLIOTHEEK.

LET OP: BIJ DIT PROJECT KIJKEN WE NAAR DE NIEUWE INSTROOM VAN KLASSEN EN SCHOLEN. OP DEZE MANIER KUNNEN MEERDERE LEERKRACHTEN KENNIS MAKEN MET DE KAMISHIBAI BINNEN DE KLASCONTEXT. HEB JE ALS KLAS OF SCHOOL DEZE VERTELLING AL EENS EERDER GEBOEKT? HOU ER DAN REKENING MEE DAT ANDERE SCHOLEN/KLASSEN MOGELIJKS VOORRANG KRIJGEN. NOG VRAGEN OF NOOD AAN EXTRA VORMING HIEROVER? NEEM GERUST CONTACT OP: silke.vancleuvenbergen@sint-niklaas.be

 

Prijzen
leerkrachten : € 0
leerlingen : € 4
Extra

75 min.max. aantal kleuters: 25