BigMouth

SKaGeN/Valentijn Dhaenens

wo 13/12/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Wegens ziekte kan de voorstelling Schaambot jammer genoeg niet doorgaan. We willen jou echter een waardig alternatief aanbieden.

 

Voor de allerlaatste keer herneemt Valentijn Dhaenens BigMouth: een unieke kans, want deze legendarische voorstelling uit 2011 blijkt relevanter dan ooit. SKaGeNs BigMouth bespeelt de massa met behulp van historische toespraken van wereldleiders, die aanstuurden op oorlog. Valentijn Dhaenens brengt een ode aan 2500 jaar redevoeren. Met fragmenten uit bekende en minder bekende toespraken toont hij dat de truken van de retoricafoor nauwelijks zijn veranderd.

De preek, de oorlogsverklaring, het vaarwel, het eindpleidooi, de overwinningsspeech, de grafrede… Wie zijn woorden goed kiest, kan van het zwakste argument het sterkste maken. De absolute waarheid bestaat niet. 

Deze successolo van Valentijn Dhaenens is een technisch hoogstandje en speelde honderden malen, in 22 landen wereldwijd: van Helsinki tot New York, van Mumbai tot Hong Kong.

Gespeeld in de internationale versie, hoofdzakelijk Engels, met ondertitels in Frans en Nederlands

 

“Brilliant ... a fascinating experience.” - Lyn Gardner, Guardian (UK)

“Enthralling roller-coaster through history and its (in) humanity by one-man powerhouse Valentijn Dhaenens” - The List Magazine (UK)

“Vijf microfoons, één stem en zijn talent. Meer heeft acteur Valentijn Dhaenens niet nodig om van 'Bigmouth' een origineel en vooral
overtuigend stuk theater te maken.” -
De Volkskrant

 

concept en spel: Valentijn Dhaenens / licht en geluidsontwerp: Jeroen Wuyts / boventiteling: Tineke De Meyer / kostuumontwerp: Barbara De Laere

Prijzen
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
Vriendenpas : € 14
-26 : € 10
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u10
Extra

Inleiding om 19u30

Het programmablad bij deze voorstelling vind je hier.

Tickets voor Schaambot blijven geldig voor BigMouth.

www.skagen.be
In de media
bekijk ook

De Nwe Tijd

(v)

za 16/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg
theater