Landru

Het Banket/I SOLISTI/Vlaams Radiokoor/Jan Decleir

zo 19/11/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken


Henri-Désiré Landru lijkt een keurige heer, maar schijn bedriegt. Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru in vier jaar tijd 283 dames, die uiteindelijk allemaal in zijn oven verdwijnen.

Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over. De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Tijdens het proces ontpopt Landru zich tot meesterverleider, die elke beschuldiging op komische wijze weet te weerleggen.

Jan Decleir kruipt op meesterlijke wijze in de huid van seriemoordenaar Landru. De theatertekst van Het Banket en de muziek van Frederik Neyrinck brengen de gruwelhistorie van deze griezelige entertainer tot leven. Het blaaskwartet van I SOLISTI neemt je mee in dit ongelofelijke, waargebeurde verhaal. Twee sopranen van het Vlaams Radiokoor overschouwen het geheel en vertolken onder meer de stem van de vermoorde vrouwen.

 

“De compositie – toneelmuziek voor blaaskwartet, twee zangeressen en verteller – is van hoog niveau en haalt het maximale uit de kleine bezetting. Decleir is het vertellen zo meester dat iedereen van begin tot eind aan zijn lippen hangt.” – Place de l’Opera

 

spel: Jan Decleir / ensemble: I SOLISTI i.s.m. Vlaams Radiokoor met Francis Pollet (fagot), Bram Fournier (trombone), Simon Van Hoecke (trompet), Tomonori Takeda (klarinet), Kelly Poukens (sopraan), Jolien De Gendt (sopraan) / concept: Het Banket i.s.m. Francis Pollet / tekst en regie: Tristan Versteven, Brechtje Louwaard / muziek: Frederik Neyrinck / met dank aan Klara