Glorious Bodies

Circumstances

za 21/10/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Circushistorie gearchiveerd in het lichaam


GLORIOUS BODIES is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus.

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op!

Vorig seizoen was Circumstances bij ons te gast met Exit (genomineerd voor het Thetaerfestival 2023). Als je deze spectaculaire voorstelling zag, ben je zeker benieuwd naar hun nieuwe!

Workshop

Ben/ken jij een 50+er die graag zelf eens in het lijf van een circusartiest kruipt?
We organiseren voorafgaand aan de voorstelling een toffe circusworkshop voor 50+ers of voor jongeren/volwassenen, vergezeld van een 50+er.

Alles gaat door bij Circus Punt in Sint-Niklaas op zaterdag 21 okt van 14u30-16u30.
Come and join! Je kan meer dan je denkt...

Adres: Minderbroederstraat 81, 9100 Sint-Niklaas
Kostprijs: 8 EUR.
Bestel je tickets voor de workshop hier.

concept, choreografie: Piet Van Dycke / performers: Thorsten Bohle, Astrid Schöne, Det Rijven, Paul Griffoen en Johannes Fischer / muziek: Kris Auwers / dramaturgie: Marie Peeters / installatie: Arjan Kruidhof / coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium / met steun van de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren, Sabam for Culture / met dank aan Miramiro, Destelheide en Wybren Wouda