Glorious Bodies

Circumstances

za 21/10/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Circushistorie gearchiveerd in het lichaam


GLORIOUS BODIES is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 53 en 67 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus.

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Hoe transformeren die getrainde lijven na de meest intensieve jaren van een circuscarrière? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam?

Vorig seizoen was Circumstances bij ons te gast met 'Exit' (genomineerd voor het thetaerfestival 2023) als je deze spectaculaire voorstelling zag, ben je zeker benieuwd naar hun nieuwe!

Over Circumstances

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances maakt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Van Dycke als choreograaf samenwerkt met circusperformers. 

 Kenmerkend voor het werk van Van Dycke is de samensmelting van dans en circus, wat resulteert in woordloze circus/dansvoorstellingen, voor jong én oud. "De zoektocht naar de limieten van evenwicht, zwaartekracht, balans, tijd en uithoudingsvermogen creëert voor mij een unieke dans. Het interessante aan circus vind ik het risico: wat als het mislukt? Het wordt pas interessant als de jongleerbal valt. Ik vind het belangrijk om tot dat nulpunt te komen, om te beseffen dat we allemaal ‘maar mensen’ zijn."

 

concept, choreografie: Piet Van Dycke / performers: Thorsten Bohle, Astrid Schöne, Det Rijven, Paul Griffoen en Johannes Fischer / muziek: Kris Auwers / dramaturgie: Marie Peeters / installatie: Arjan Kruidhof / coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium / met steun van de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren, Sabam for Culture / met dank aan Miramiro, Destelheide en Wybren Wouda 

Prijzen
Standaardtarief : € 16
+65 : € 15
Vriendenpas : € 13
-26 : € 9
Kansentarief : € 3.2
www.circumstances.be
bekijk ook

Be Flat

Follow Me

vr 22/09/2023, 18U00
Locatie nader te bepalen
circus

Wes Peden

Rollercoaster

wo 06/03/2024, 19U30
Stadsschouwburg
circus