Wie niet weg is, is gezien

Johnny MUS

zo 01/10/2023, 14U00
Stadsschouwburg, scène op scène

Een circusartiest, een drummer en een actrice vertellen een verhaal van blijven, zijn en worden in een nieuwe taal vol extraverte energie en eenvoud


Er hangt iets in de lucht.
Je ziet het niet.
Je kan het niet in de ogen kijken.
Maar het tokt en klopt, zoeft en zweeft.
Zij, hij en hem.
Tuimelaars en tokkelaars.
Kijken ze elkaar in de ogen?
Kennen ze elkaar?
Zijn ze thuis?

Drie totaal verschillende figuren zijn al heel lang onderweg. Ze leven samen op een piepkleine plek, in een geknutselde kar die hen van hier naar daar en verder heeft gebracht. Daarbuiten is het spannend, misschien zelfs gevaarlijk. Dus blijven ze liefst in hun kar, dicht bij elkaar. 
Vanuit hun kleine wereldje vertellen een actrice, een acrojongleur en een drummer over hun avonturen. Terwijl de ene de gekste dingen in de lucht gooit en vangt, trommelt de andere op alles wat los en vast zit. 
Jij mag even binnengluren in het leven van deze bijzondere reisgenoten. Soms zie je zelfs meer dan de spelers zelf, wat voor dolkomische toestanden zorgt. 
Wie niet weg is, is gezien! is een speelse en energieke voorstelling die gegarandeerd thuis nog een staartje krijgt. 

 

"Met minimale middelen hebben de 3 figuren een kleine thuis gebouwd, een miniatuurwereld waar ze zich afschermen van de grote boze buitenwereld. De kar verlaten is een heel avontuur." Mieke Laureys over Wie niet weg is, is gezien in een interview.

spel: Mieke Laureys / acro-jongleur: Raff Prinquet (Sinking Sideways) / live-muziek: Tijl Piryns / coaching: Randi De Vlieghe met steun van de Vlaamse overheid & c o r s o, met steun van de Tax shelter regeling van de federale overheid, en de ondersteuning van Het Laatste bedrijf

Prijzen
Standaardtarief : € 12
Vriendenpas : € 12
-16 : € 8
Kansentarief : € 2.4
Leeftijd 4+
Extra

Met leuke workshop na de voorstelling!

www.johnnymus.be
In de media