Foreshadow

not standing / Alexander Vantournhout

za 09/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Wat is de invloed van zwaartekracht op beweging? 

 

Op de tonen van experimentele rockmuziek onderzoeken acht acrobaat-dansers de limieten van een verticaal speelvlak. Wat als een hoge muur het podium in twee snijdt en de overgebleven ruimte eigenlijk te klein is voor acht dansers? Is de muur dan een obstakel of creëert die juist nieuwe mogelijkheden? 

Terwijl in eerdere producties van Vantournhout die bij ons te zien waren de vloer telkens een prominente rol kreeg, wordt nu de dialoog aangegaan met verticaliteit. Met Foreshadow zet hij een nieuwe stap in zijn onderzoek naar de relaties tussen zwaartekracht, beweging en ruimtelijkheid door de achterwand van het theater op de voorgrond te plaatsen.

 

concept en choreografie: Alexander Vantournhout / gecreëerd met en uitgevoerd door: Noémi Devaux, Axel Guérin, Patryk Klos, Nick Robaey, Josse Roger, Emmi Väisänen, Esse Vanderbruggen, Alexander Vantournhout / dramaturgie: Rudi Laermans, Sébastien Hendrickx / repetitor: Sandy Williams / kostuums: Patty Eggerickx / lichtontwerp: Bert Van Dijck / geluid: Ruben Nachtergaele / techniek: Rinus Samyn, Bram Vandeghinste / coproductie: CENTQUATRE, VIERNULVIER, Julidans, Biennale de la Danse, Le Maillon, De Hallen van Schaarbeek, MA scène nationale – Pays de Montbéliard, Theater Freiburg / met dank aan De Grote Post, Plateforme 2 Pôles Cirque en Normandie - La Brèche à Cherbourg & le Cirque-Théâtre d’Elbeuf, Maison de la Danse, Urte Groblyte, Bjorn Verlinde, Katherina Lindekens / met de steun van de Vlaamse Overheid

Prijzen
Standaardtarief : € 21
+65 : € 20
Vriendenpas : € 18
-26 : € 14
Kansentarief : € 4.2
Extra

Inleiding om 19u30

www.notstanding.com
bekijk ook

Cie par Terre/Anne Nguyen Dance Company

Underdogs

vr 23/02/2024, 20U00
Stadsschouwburg
dans

Wes Peden

Rollercoaster

wo 06/03/2024, 19U30
Stadsschouwburg
circus

Vera Tussing/Quatuor MP4

Tactile Quartet(s)

di 23/04/2024, 20U00
Paterskerk
dans muziek