Nick Drake - Remembered for a while

Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts, Renée Sys

do 28/03/2024, 20U00
Stadsschouwburg

Een hommage aan cultfiguur Nick Drake, 50 jaar na zijn overlijden 

 

Een voorstelling met zowel verhalen uit Drakes korte leven als interpretaties van zijn greatest hits die nooit hits geweest zijn, maar wel uitgroeiden tot gesmaakte vruchten van een te jong gekapte boom.

Weinig woorden zo profetisch als die uit het nummer Fruit Tree: “Forgotten while you’re here, Remembered for a while”. Nick Drake schreef deze frase niet lang voor zijn jonge overlijden in 1974, nu bijna 50 jaar geleden. Op een zucht gestrand van de 27 jaar was deze muzikant bij leven even onbekend als briljant. Zijn eerste decennia in het hiernamaals voorspelden bovendien een bijna volledige vergetelheid. Bij het ontluiken van de 21ste eeuw ontstond er echter een herinneringsgolf die Nick Drake tot een icoon verhief.

De betreurde jongeman (die nu 75 jaar oud zou zijn) kan anno 2023 o.a. Elton John, Bon Iver en Jose Gonzalez tot zijn immer groeiende schare fans rekenen en drukte postuum zijn stempel op muziek van REM, Norah Jones en The Cure. 

Nick Drakes vluchtige leven en introverte karakter heeft hem tot een moeilijk vatbaar cultfiguur gemaakt: voor de ene is hij de getormenteerde kluizenaar die vergetelheid boven populariteit verkoos, voor de ander het toonbeeld van een muziekindustrie die genialiteit niet of te laat erkent. Voor Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts en Renée Sys is hij vooral de componist en uitvoerder van tijdloze parels als River Man, Northern Sky en Pink Moon.

 

van en met: Naima Joris, Gianni Marzo, Nicolas Rombouts, Jan Swerts en Renée Sys

Prijzen
Standaardtarief : € 19
+65 : € 18
Vriendenpas : € 16
-26 : € 13
Kansentarief : € 3.8