Passages XI

Goeyvaerts String Trio e.a.

zo 11/02/2024, 14U00
CC Museumtheater, Zwijgershoek

Muzikaal ontdekkingsfestival voor de fijnproever

 

Passages XI belooft, zoals altijd, een avontuurlijk programma. Met de aanschaf van een ticket geniet je van een hele middag concerten en verwennerij met koffie en gebak van Kers naast de Taart, allemaal inbegrepen bij je ticket. Het programma biedt een combinatie van onverwachte keuzes, diverse stijlen en getalenteerde uitvoerders. Dit jaar richten we onze aandacht bewust op een staalkaart van muzikanten uit Sint-Niklaas die inmiddels een bijzonder parcours hebben afgelegd, vooral jonge mensen met veel talent.


PROGRAMMA

De aftrap voor Passages wordt gegeven door Andrew Claes, die samen met het Goeyvaerts Strijktrio een zeer experimentele set presenteert. Claes ontwierp zelf een hybride saxofoon in het kader van zijn doctoraat. Laat je betoveren door Claes' improvisaties op de sax en zijn uitzonderlijke samenspel met het klassieke ensemble.

Voor deze gelegenheid is het Desguin Kwartet gekoppeld aan Tom Van Bogaert. Pieter-Jan De Smet (cellist bij het Desguin Kwartet) en Tom Van Bogaert werden ooit gerekruteerd door het Flanders Boys Choir, een knapenkoor dat bijna 100 jaar actief is als muzikale voedingsbodem in Sint-Niklaas. Als generatiegenoten hebben ze een band voor het leven gesmeed en zullen ze samen een bijzonder programma samenstellen voor Passages.

Vocaal wordt de cirkel rond gemaakt met Gregory Frateur, die in het breigoedatelier een eigenzinnige set zal brengen.

Gastheer Goeyvaerts Strijktrio zal het recent ontdekte 2de strijktrio van Eugène Ysaÿe op het menu zetten.

We zijn trots om Flore Van Meerssche te verwelkomen als gast. Deze jonge sopraan zette haar eerste bescheiden vocale stappen aan de academie en is inmiddels uitgegroeid tot een veelbelovende muzikante.

Mis haar niet tijdens de stemmige afsluiter, waar het Goeyvaerts Strijktrio samen met het Desguin Kwartet een sextet zal vormen om haar te begeleiden in een beklijvend lied van Karl Weigl.

 

met: Goeyvaerts String Trio en vele anderen

Prijzen
Standaardtarief : € 25
+65 : € 24
Vriendenpas : € 22
-26 : € 19
Kansentarief : € 5
Extra

Lees hier alle info over de artiesten:

Andrew Claes
Desguin Kwartet / Tom Van Bogaert
Gregory Frateur (frontman Dez Mona)
Flore Van Meerssche
Goeyvaerts String Trio

www.stringtrio.net