Songbooks & Folkbal

Wör + Hella + Threo

za 09/12/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Een spectaculaire samenwerking schept harmonie tussen drie ensembles! 

 

Met Songbooks slaat Wör een nieuwe bron van muziek uit de lage landen aan. 

Voor dit programma gaan ze aan de slag met de mooiste zangmelodieën uit verschillende verzamelingen. Het zijn liedjes die al 300 jaar, en vaak langer, mensen raken. 
Wörs interpretatie is vrij, ze zijn niet verlegen om teksten te schrappen of delen toe te voegen. Vanuit de essentie van een traditionele melodie een sferisch of energiek arrangement opbouwen, dat is waar deze mannen voor staan. 

Voor dit concert nodigen ze Hella uit. Hella is een vierstemmig a capella folkensemble rond zangeressen Eline De Coninck, Kalinka Verschraegen, Lotte Pauwels en Ahanna Verschraegen. Ze brengen Nederlandstalige composities en arrangementen van traditionele muziek uit Noord-Europa. Tijdens dit programma maak je kennis met de vier vrouwenstemmen van Hella en hun heldere, warme en kleurrijke melodieën.

Threo (thrie-oh) is een oeroud Engels woord en betekent eenvoudigweg “drie”.

Threo speelt dansbare folk met een hedendaagse twist: stevige melodieën aan de hand van Paul James op sax & doedelzak, groovy harmonisaties & begeleidingen door Hilke Bauweraerts op diatonisch accordeon en stuwende ritmes van Thomas Hoste op elektroakoestische altdraailier & samples. Variërend tussen beschouwende akoestische schetsen en onweerstaanbare dansbeats laten ze steeds voldoende ruimte voor improvisaties van het moment.

Musiceren met een trio is steeds meer dan de som van de drie delen, een fijne uitdaging waarbij iedereen evenwaardig verantwoordelijk is voor een totaalklank die het geheel overstijgt.

 

Wör - barokmusette, doedelzakken, sopraansax: Pieterjan Van Kerckhoven / viool: Jeroen Goegebuer/ accordeon: Bert Ruymbeek / gitaar: Jonas Scheys / bariton saxofoon: Fabio Di Meo
Hella - zang: Eline De Coninck, Kalinka Verschraegen, Lotte Pauwels, Ahanna Verschraegen
Threo - saxofoon: Paul James / accordeon: Hilke Bauweraerts / altdraailier: Thomas Hoste

Prijzen
lidhouder Muziekclub 't Ey : € 14
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
Vriendenpas : € 14
-26 : € 11
Kansentarief : € 3.4
Duur 1u20 met na het concert Folkbal in de Foyer tot 23u30
Extra

Website Wör
Website Hella
Website Threo