The Nordicolour Experience

Marvara & VIIK

za 14/10/2023, 20U00
Stadsschouwburg

Twee sterke frontvrouwen die erin slagen om traditionele muziek de toekomst in te loodsen

 

De Vlaamse Marieke van Ransbeeck studeerde jarenlang in Scandinavië, keerde terug met een Nordic Master en een gigantisch netwerk aan topmuzikanten. Intussen groeide ze in eigen land uit tot één van de beste folkmuzikanten, werd geselecteerd voor ‘De Twintigers’ van Klara en won dit jaar met Marvara De Flanders Folk Awards. Verwacht je aan een interactieve show gehuld in een feestelijke bezetting.

De Noorse zangeres Elisabeth Vik wordt binnen de Nordic muziekscene als één van de meest fascinerende performers beschouwd en verzamelde voor dit project de beste jonge folkmuzikanten in Scandinavië. Ze laten oude volksliederen en verhalen horen die totaal onherkenbaar zijn geworden en muzikaal verrassen.

Viik speelde een allereerste keer in 2019 en heeft sindsdien een buitengewone livereputatie opgebouwd. Met concerten op het Roskilde Festival en het beroemde hoofdpodium van Tivoli in Kopenhagen als uitschieters en verschillende nominaties voor de Danish Music Awards als kers op de taart.

Beide bands slagen erin grotere festivals te bespelen maar kijken er nu al uit naar om een eerste keer samen het podium te delen in onze schouwburg voor dit unieke concert.

 

“VÍÍK’s explosive and narrative expressivity was awe-inspiring and deeply fascinating” - Gaffa

 

marvara - doedelzak: Marike Van Ransbeeck / diatonische accordeon: Hilke Bauweraerts / citer-bouzouki: Villads Hoffman / contrabas: Frederik Mensink / percussie: Mårten Hillbom
víík - zang: Vik / viool: annelene toft christensen / citer: villads hoffmann / accordeon: morten alkjær lassen/ percussie: Mårten Hillbom

Prijzen
lidhouder Muziekclub 't Ey : € 14
Standaardtarief : € 17
+65 : € 16
Vriendenpas : € 14
-26 : € 11
Kansentarief : € 3.4
Duur 2u20 inclusief pauze
Extra

Website Marvara
Website VÍÍK