De Kansendans

Paco Producties

za 17/06/2023, 14U00
Stadsschouwburg

Een meeslepend theaterstuk over armoede gecombineerd met een boeiende nabespreking.

De Kansendans is een straffe actuele theatervoorstelling gebaseerd op het waar gebeurde levensverhaal en boek van Caro Bridts & Lieven De Pril. Samen schreven ze het boek De Kansendans. Dit unieke boek over armoede en gelijkwaardigheid vertrekt vanuit hun persoonlijke levensverhaal. Het leven van iemand die opgroeide in generatiearmoede en het leven van een hulpverlener uit de middenklasse worden aan elkaar gespiegeld. Ze vertellen over hun strijd tegen armoede. Actrice Stefanie Moens brengt dit meeslepend theaterstuk.
 

Programma:
14u-16u: Theatervoorstelling (incl. inleiding en nabespreking met het publiek en de toetsgroep van Polsslag)
16u-18u: Receptie

Polsslag bestaat 10 jaar en viert dat met de theatervoorstelling De Kansendans tijdens het Festival Iedereen mee. Kinderopvang wordt voorzien.

Polsslag is een samenwerking tussen 12 armoede- en welzijnsorganisaties in Sint-Niklaas: ABVV Oost-Vlaanderen, ACV, Avansa Waas-en-Dender, Bonangana, CAW Oost-Vlaanderen, inloopcentrum Den Durpel, De Keerkring Vzw, De Vlier wijkgezondheidscentrum Vzw, Huurdersbond Oost-Vlaanderen, ontmoetingshuis Zigzag Vzw, SAAMO Oost-Vlaanderen, VLOS en welzijnsschakels Sint-Niklaas De Springplank.

Met steun van het Vlaams Ministerie voor Armoedebestrijding & de Stadsbestuur Sint-Niklaas.

Inschrijving is noodzakelijk via de link: De Kansendans